13/09/2021 13/09/2021 Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Μονή Βατοπαιδίου – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Φωτορεπορτάζ  Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, Γέρων...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 19:27

Η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (BINTEO+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (BINTEO+ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Μονή Βατοπαιδίου – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Φωτορεπορτάζ 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, Γέρων Τύχων, πλαισιούμενος από αγιορείτες πατέρες.

Συμπροσευχομενος παρέστη ο Γέρων Εφραίμ Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ο οποίος επέστρεψε στην Μονή μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών διηύθυνε ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του από το κελλί της Αγίας Άννης, ενώ τον αριστερό Χορό, ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίου με τις συνοδείες τους και τους πλαισίωσαν χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων.

Μετά την θεία λειτουργία παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα.

Η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης

Σήμερα το πρωί ο Γέροντας Τύχων τέλεσε τον Αγιασμό στη φιάλη της Ιεράς Μονής ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης εντός της Μονής.

Στο τέλος ο Γέροντας Τύχων διάβασε ειδική ευχή προς την Αγία Ζώνη για την κατάπαυση της πανδημίας.

Η Υποδοχή του Γέροντα Τύχωνα στη Μονή Βατοπαιδίου

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, για την πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, μετά την Θ΄ ώρα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αρχιμ. π. Τύχωνος, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ο Γέροντας έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα.

Ακούστε μετά το 2:52 το καλωσόρισμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα και την αντιφώνηση αυτού:

Βίντεο – Μοντάζ: Κώστας Καλπατζίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Υποδοχή του Γέροντα Τύχων στη Μονή Βατοπαιδίου (Βίντεο)

Η πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικός Εσπερινός της Τιμίας Ζώνης στη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Η συγκίνηση του Προέδρου του Animus

Η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων