09/05/2023 09/05/2023 Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα το προσκύνα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” η οποία έφτασε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα από το Άγιον Όρος και βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με χιλιάδες προσκυνητές να έχουν λάβει την ευλογία της Παναγίας. Από τις πρωινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα ο Μητροπολιτικός Ναός πλημυρίζει από ανθρώπους...
09 Μαΐου, 2023 - 14:36

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Διαδώστε:
“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα το προσκύνα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” η οποία έφτασε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα από το Άγιον Όρος και βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με χιλιάδες προσκυνητές να έχουν λάβει την ευλογία της Παναγίας.

Από τις πρωινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα ο Μητροπολιτικός Ναός πλημυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι υπομονετικά και με ευλάβεια στέκονται στην ουρά για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνας την οποία κόμισε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με αντιπροσωπεία αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Κοινότητας.

Ιερές Ακολουθίες ενώπιον της Ιεράς Εικόνας

Η Μητρόπολη εκτός από κέντρο προσκυνήματος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και επίκεντρο λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες ενώπιον της Εικόνας του “Άξιον Εστί”. Σήμερα την ιερά αγρυπνία ενώπιον της σεπτής Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελέσει σήμερα ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και Ιερά Παράκλησηε ενώ αύριο, Τετάρτη 10 Μαϊου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

Δείτε το πρόγραμμα με τις Ιερές Ακολουθίες έως και την Δευτέρα 15 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος:

Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο

Όλες αυτές τις ημέρες η πνευματική χαρά είναι μεγάλη. Σε αυτή την χαρά που προσέδωσε η έλευση της Εικόνας του “Άξιον Εστί” αναφέρθηκε κατά τον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό από το Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι στης Αναλήψεως στον Βύρωνα, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Κατά την ακολουθία επί τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου παρέστη ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, με αντιπροσωπεία αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Κοινότητας, τους οποίους και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε επίσης: Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης: Η Εκκλησία τιμά το τέκνο του Αγίου Όρους που με τα χαρίσματά του έφτασε στην Αγιότητα

“Θέλω να διερμηνεύσω τα θερμά μας αισθήματα, την αγάπη μας, το σεβασμό μας, για την ευλογία και την χάρη και την τιμή που προσφέρετε στην Εκκλησία των Αθηνών και στο πλήρωμα της εκκλησίας μας φέροντας προς ευλογία το εικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου, το “Άξιον Εστί”, που ευρίσκεται στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους. Είναι αλήθεια ότι αισθανόμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες για αυτή την ιερά αποδημία που κάνετε, να μεταφέρετε την Κυρία Θεοτόκο στο μέσο των Αθηνών σε μία περίοδο πολύ δύσκολη, όπου όλος ο λαός αναμένει την ευλογία της Παναγίας μας. Μου έκανε εντύπωση ότι και ο Πρωθυπουργός της χώρας με την οικογένειά του προσήλθε για να προσκυνήσει και να ζητήσει την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου”, είπε ο Σεβασμιώτατος ενώπιον του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανασίου Μαρτίνου και του Υποδιοικητή Αρίστου Κασμίρογλου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο εκπροσώπησε τόσο χθες στον Εσπερινό, όσο και σήμερα στην Θεία Λειτουργία, ενώ ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για την μεγάλη ευλογία να βρίσκεται στην πανήγυρη.

Η υποδοχή

Η τελετή υποδοχής έγινε την Τετάρτη, 3 Μαϊου, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιερέων κληρικών και πλήθους πιστών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων