01/03/2023 01/03/2023 Την βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών. «Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους...
01 Μαρτίου, 2023 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 12:53

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Διαδώστε:
Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Την βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών.

«Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία.

Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ματαιώνεται λόγω εθνικού πένθους το γεύμα της ΔΙΣ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, συμφώνησε με την κυρία Πρόεδρο, την ματαίωση λόγω του εθνικού πένθους του καθιερωμένου γεύματος που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την 5η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του εθνικού πένθους, ο Μακαριώτατος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του για αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου και για μεθαύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση τρένων – Προσευχή από την Εκκλησία, θρήνος στον Ελληνισμό -ΑΠΟΣΤΟΛΗ ope.gr

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση αμαξοστοιχιών

Μητρόπολη Λαρίσης: “Η προσευχή μας και η σκέψη μας στα θύματα της τραγωδίας”

Αυστραλίας Μακάριος: “Σύσσωμος ο Ελληνισμός θρηνεί”

Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τραγωδία στα Τέμπη: “Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη”

Πλεύρης: “Κατά βάση έχουμε νέο κόσμο στους νεκρούς”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων