30/08/2021 30/08/2021 Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του αγγέλου της ερήμου, του Βαπτιστή του Χριστού, του φλογερού και ανυποχώρητου Κήρυκος, του Προδρόμου του Κυρίου, εορτάστηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη...
30 Αυγούστου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 21:02

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ταμασό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ταμασό (ΦΩΤΟ)

Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του αγγέλου της ερήμου, του Βαπτιστή του Χριστού, του φλογερού και ανυποχώρητου Κήρυκος, του Προδρόμου του Κυρίου, εορτάστηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κοπτίδη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Κωνσταντίνου, τον Πρεσβύτερο Παύλο Γαϊδαρένκο, τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης Καστοριάς π. Παύλο, τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης π. Ραφαήλ και τον Ιεροδιάκονο π. Αρσένιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα των ηρωικώς αγωνισαμένων και πεσόντων και ανέπεμψε δέηση για ανεύρεση των αγνοούμενων της κοινότητος.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, το οποίο βρίσκεται στην αυλή της Εκκλησίας.

Παρεβρέθηκαν ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, η Αναπληρωτής Έπαρχος κ. Λαμπρινή Γωγάκη,, οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου και Μαρίνος Μουσιούττας, πι Κοινοτάρχες Ψιμολόφου, Επισκοπειού, Περάτων Ορεινής, Πολιτικού, Καμπιών και Καπέδων, τοπικοί και άλλοι φορείς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων