22/07/2020 22/07/2020 Tηλεφωνική επικοιωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Bλαντίμιρ Πούτιν...
22 Ιουλίου, 2020 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 21:41

Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο της συνομιλίας Μητσοτάκη με τον Πούτιν – Δεν σταματούν τις προκλητικές ενέργειες οι Τούρκοι – Πως απαντά η Αθήνα

Διαδώστε:
Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο της συνομιλίας Μητσοτάκη με τον Πούτιν – Δεν σταματούν τις προκλητικές ενέργειες οι Τούρκοι – Πως απαντά η Αθήνα

Tηλεφωνική επικοιωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Bλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Χωρίς τελειωμό οι Τουρκικές προκλήσεις – Πως απαντά η Αθήνα

Την ίδια ώρα η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά κάθε όριο καθώς με βίντεο που ανήρτησε στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει την Αγία Σοφία να βρίσκεται υπό τους ήχους μουσουλμανικών αποχρώσεων, δοξολογιών και καλλιτεχνικών πανηγυρισμών. Οι ετοιμασίες για το «ναμάζ» της Παρασκευής στην Αγία Σοφία συνεχίζονται κανονικά, καθώς η επικοινωνιακή λαίλαπα εκ μέρους της Τουρκικής κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Δείτε το προκλητικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Πρεμούρα» για τα χαλιά της Αγίας Σοφίας – 75 άτομα σε τρεις βάρδιες

Ο Συντονισμός ενεργειών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, απασχόλησε την διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια  και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η πρέσβης της Ελλάδος στην Unesco, Μαρία Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την Unesco, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού, η δημιουργία ολιγομελούς ομάδας εργασίας η οποία εντός 10ημέρου,  «θα προτείνει έναν συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών, τον οποίον, αφού υιοθετήσουμε από κοινού, θα υλοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αγία Σοφία: Δημιουργείται ομάδα εργασίας για την προστασία της

Σχετικά με τις κινήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πως «η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» ενώ τις κινήσεις παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το νομικά αίολο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και επιδεικνύοντας έντονη στρατιωτική δραστηριότητα με υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά στο νοτιανατολικό Αιγαίο και κινήσεις πολεμικών πλοίων ανοιχτά των νοτίων τουρκικών ακτών, η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την αναγγελία  σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis σε περιοχή που περιλαμβάνει τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Αθήνα αντέδρασε με αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία.

Στο στόχαστρο των Τούρκων και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίθεση από την τουρκική πλευρά δέχτηκε σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μέσω twitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Oμέρ Τσελίκ, κατηγόρησε την κ. Σακελλαροπούλου για ιστορική και νομική άγνοια και πως η Ελλάδα επιδίδεται σε «μαύρη προπαγάνδα» και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων!

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που είναι η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ. Η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» γράφει και καταλήγει «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα .Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων