02/11/2021 02/11/2021 Νέα προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο 37χρονος καθαιρεμένος ιερέας ο οποίος είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά αρχιερείς και μέλη των Συνοδικών Δικαστηρίων στο Συνοδικό Μέγαρο. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος πλέον βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 15:44

Νέα προθεσμία απολογίας πήρε ο δράστης με το βιτριόλι

Διαδώστε:
Νέα προθεσμία απολογίας πήρε ο δράστης με το βιτριόλι

Νέα προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο 37χρονος καθαιρεμένος ιερέας ο οποίος είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά αρχιερείς και μέλη των Συνοδικών Δικαστηρίων στο Συνοδικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος πλέον βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας.

Το χρονικό της επίθεσης

Στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου εκδικαζόταν στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με το αίτημα της οριστικής καθαίρεσης η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Κόμβου ο οποίος υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης ο καθαιρεμένος ιερέας έβγαλε από την τσέπη του δύο μικρά μπουκάλια με καυστικό υγρό και τα έριξε προς το μέρος της έδρας που ήταν οι Αρχιερείς και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Συγκεκριμένα το καυστικό υγρό, το οποίο σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο αποδεικνύεται ότι είναι βιτριόλι, προκάλεσε τραύματα στους Μητροπολίτες, Γουμενίσσης Δημήτριο, Δρυινουπόλεως Ανδρέα, Κασσανδρείας Νικόδημο, Ζακύνθου Διονύσιο, Άρτης Καλλίνικο, Κηφισίας Κύριλλο και Γλυφάδας Αντώνιο καθώς και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη ο καθαιρεμένος ιερέας προσπάθησε να τραπεί σε φυγή αλλά ο αστυνομικός φρουρός και οι δύο δικηγόροι του Μεγάρου τον κυνήγησαν ενώ αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενισχύσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Εκεί, είπε στους αστυνομικούς πως προέβη στην εν λόγω ενέργεια καθώς θεωρεί την καθαίρεση του άδικη και προϊόν σκευωρίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων