23/10/2019 23/10/2019 Στο Φανάρι επέστρεψε η η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την ιστορική επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος. Από το περασμένο Σάββατο ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές  στο Περιβόλι της Παναγίας και το Πρακτορείο Ορθοδοξία κάλυψε κάθε στιγμή της ιστορικής αυτής επίσκεψης, από την άφιξή Του μέχρι και το συγκινητικό «αντίο» «Ο...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 18:45

Το αφιέρωμα του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Το αφιέρωμα του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στο Άγιο Όρος

Στο Φανάρι επέστρεψε η η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την ιστορική επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος.

Από το περασμένο Σάββατο ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές  στο Περιβόλι της Παναγίας και το Πρακτορείο Ορθοδοξία κάλυψε κάθε στιγμή της ιστορικής αυτής επίσκεψης, από την άφιξή Του μέχρι και το συγκινητικό «αντίο»

«Ο Πατριάρχης σας, σας αγαπά απεριορίστως. Ζητεί να είστε δίπλα του εις τον αγώναν, τον οποίον δίδει εν αληθεία και Ορθοδόξω μαρτυρία. Είμεθα οι δικοί σας, είσθε οι δικοί μας. Έχετε την ευχή μας. Καλήν αντάμωση, αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω», αποχαιρέτησε, δακρύζοντας.

Το Κατευόδιον του Πατριάρχου – Αφήνει πίσω την καρδιά του – «Ο Πατριάρχης σας, σας αγαπά απεριορίστως»

 

Την τελευταία ημέρα της επισκέψεώς του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παντοκράτορος. Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Γαβριήλ με την Αδελφότητα. Παρόντες επίσης ήταν οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και της Ιεράς Μονής  Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  Στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ο Οικ. Πατριάρχης

Πριν την αναχώρησή του από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φύτεψε στην αυλή της Μονής ένα κυπαρίσσι, σε μια πράξη που συνηθίζει ο Πράσινος Πατριάρχης, σε ανάμνηση της παρουσίας του αλλά και της αγάπης του για το περιβάλλον.

 

Ο Οικ. Πατριάρχης φυτεύει ένα κυπαρίσσι

Την Σκήτη του Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος επισκέφθηκε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Δίκαιος της Σκήτης Αρχιμ. Ιωακείμ ο οποίος θύμισε στον Πατριάρχη τα χρόνια μαθητείας τους στη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη. Στην αντιφώνηση του ο πατριάρχης μίλησε για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και είπε «θλίβομαι βαθύτατα όταν επισκέπτομαι τη Χάλκη και να βλέπω όλα σιωπηλά» εντείνω όσο μπορώ τας προσπαθείας μου για την επαναλειτουργία της Χάλκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: «Θλίβομαι όταν επισκέπτομαι τη Χάλκη»

 

Την Δευτέρα , ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά, μετά από τριάντα χρόνια. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά, επισκέφθηκε την Μονή ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας.

Η υποδοχή του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, όπως θα δείτε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ μας, στις ζωντανές συνδέσεις των κοινωνικών δικτύων του Πατριαρχείου αλλά και στις λήψεις του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, τριάντα χρόνια μετά – (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Παρακολουθείστε το αφιέρωμα από τις δύο πρώτες ημέρες της επισκέψεως

Ο Οικ. Πατριάρχης στο Άγιο Όρος- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επιμέλεια αφιερώματος: Ναταλία Δανδόλου

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη, Μανώλης Δημέλλας, Κώστας Κουράκος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων