20/01/2023 20/01/2023 Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» καταδικάζουν έντονα την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη λεγόμενη εφημερίδα της κυβέρνησης του ψευδοκράτους ότι το αεροδρόμιο Λευκονοίκου (Geçitkale) μεταφέρεται υπό την κυριότητα της Διοίκησης Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Κύπρου και θα μετατραπεί σε στρατιωτική βάση.  Το αεροδρόμιο θα αποτελέσει μόνιμη βάση για τα...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 19:43

Οι Tουρκοκύπριοι παραχωρούν στην Τουρκία το αεροδρόμιο Λευκονοίκου ως βάση για drone – Αντιδράσεις από τον Δήμο Λευκονοίκου

Διαδώστε:
Οι Tουρκοκύπριοι παραχωρούν στην Τουρκία το αεροδρόμιο Λευκονοίκου ως βάση για drone – Αντιδράσεις από τον Δήμο Λευκονοίκου

Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» καταδικάζουν έντονα την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη λεγόμενη εφημερίδα της κυβέρνησης του ψευδοκράτους ότι το αεροδρόμιο Λευκονοίκου (Geçitkale) μεταφέρεται υπό την κυριότητα της Διοίκησης Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Κύπρου και θα μετατραπεί σε στρατιωτική βάση. 

Το αεροδρόμιο θα αποτελέσει μόνιμη βάση για τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Θα κατασκευαστούν επίσης υπόστεγα για τα UAV.

Την είδηση για τη συμφωνία μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μεταδίδουν στο σύνολό τους τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι η Τουρκία έκανε ένα ιστορικό βήμα εναντίον της Ελλάδας και της “Νότιας Κύπρου” που εντείνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) εξουσιοδότησε το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών να υπογράψει πρωτόκολλο με την Τουρκία σχετικά με την εκχώρηση του αεροδρομίου Geçitkale και την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης στη Διοίκηση των Τουρκοκυπριακών Ειρηνευτικών Δυνάμεων. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων σχέσεων φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, έχει προετοιμαστεί να αναπτύξει δραστηριότητες στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών και την κατανομή και το δικαίωμα χρήσης του Geçitkale. Το αεροδρόμιο μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης της ΤΔΒΚ έχει εγκριθεί από τις τουρκοκυπριακές ειρηνευτικές δυνάμεις και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών να υπογράψει το πρωτόκολλο σχετικά με την παράδοσή του στη Διοίκηση της Τουρκικής Διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων“.

Την έντονη αγανάκτηση τους εκφράζου ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» αναφέροντας χαρακτηριστικά: “καταδικάζουμε έντονα την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη λεγόμενη εφημερίδα της κυβέρνησης του ψευδοκράτους ότι θα υπογραφεί πρωτόκολλο μεταξύ Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος για την παραχώρηση και χρήση του παράνομου αεροδρομίου του Λευκονοίκου στη διοίκηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.  

Τονίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση ότι η γη του Λευκονοίκου ανήκει στους Λευκονοικιάτες που την πότισαν με τον ιδρώτα τους γενεές γενεών, και δεν την χαρίζουμε σε κανένα. Η γη είναι δική μας και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα πάψουμε ποτέ να την διεκδικούμε, εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων