15/08/2020 15/08/2020 Μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με άλλες χρονιές, είδαμε φέτος από την Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο και την Παναγία στη Τήνο. Λίγος κόσμος, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις τίμησε την μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα. Η λιτάνευση των ιερών εικόνων δεν έγινε ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την...
15 Αυγούστου, 2020 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 15:46

ΠΑΡΟΣ- ΤΗΝΟΣ: Η Κοίμηση της Θεοτόκου σε καιρό πανδημίας

Διαδώστε:
ΠΑΡΟΣ- ΤΗΝΟΣ: Η Κοίμηση της Θεοτόκου σε καιρό πανδημίας

Μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με άλλες χρονιές, είδαμε φέτος από την Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο και την Παναγία στη Τήνο.

Λίγος κόσμος, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις τίμησε την μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα. Η λιτάνευση των ιερών εικόνων δεν έγινε

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής συρρέουν οι πιστοί όπου λειτουργούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Μια διαφορετική εκδοχή της πανηγύρεως της Μεγαλόχαρης γιόρτασε το νησί της Πάρου καθώς από χθες το απόγευμα ισχύουν αυστηρότατα μέτρα για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Χωρίς μεγάφωνα, μάσκα πάντα και παντού και χωρίς λιτανείες το νησί της Πάρου γιορτάζει σιωπηλά την Μητέρα του Θεού.

Πλήθος πιστών τίμησε την Παναγία και τήρησε υπό την επίβλεψη πάντα της αστυνομίας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Παρά τα προβλήματα των μέτρων αρκετός κόσμος τιμά την Παναγία προσερχόμενος με τα γόνατα ζητώντας την προστασία της!

Παρακολουθήστε σχετικά βίντεο: 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Πανηγυρίζει η Παναγία Εκατονταπυλιανή

Πάρος- Γιώργος Φερδής

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων η Τήνος τίμησε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Κόσμος  βρέθηκε από νωρίς το έξω από τον ναό και περίμενε ευλαβικά να προσκυνήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, οι εικόνες από πούλμαν και γκρουπ κυρίως με ηλικιωμένους δεν υπάρχουν, καθώς στο νησί βρίσκονται κυρίως νέοι. Εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης σε δηλώσεις του επεσήμανε:

“Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες. Και ο Ελληνισμός γιορτάζει με επίκεντρο το ευλογημένο νησί της Τήνου τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας που έγινε και πάλι με μεγαλοπρέπεια. Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο κλίμα, σε ένα κλίμα που έχουμε μεγάλη ένταση προκλήσεων, οικονομικές και κοινωνικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εθνικές λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για να διασφαλίσουμε όλους τους Έλληνες με κύρια προτεραιότητα την υγεία. Ταυτόχρονα, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εγγυάται και διασφαλίζει την εθνική μας ακεραιότητα. Κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει ούτε ένα εκατοστό της εθνικής μας κυριαρχίας, της γης και της θάλασσας. Θα είμαστε εκεί όπως έχουμε καθήκον και χρέος να το υπερασπιστούμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και είθε η Παναγία να σκεπάζει τις ένοπλες δυνάμεις”.

Ακούστε τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στο παρακάτω ηχητικό:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ- Η Τήνος τιμά τη Μεγαλόχαρη

 

ΠΑΡΟΣ: Γιώργος Φερδής

ΤΗΝΟΣ: Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή δε θα αφήσει το νησί Της

ΠΑΡΟΣ: Βαρούν οι καμπάνες για την Παναγιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΟΣ: Άκυρες οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων