16/01/2020 16/01/2020 Του Γιώργου Φερδή Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους πιστούς στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων αφού προσήλθε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για να δώσει την ευχή του στους ενορίτες. Η παρουσία του στο ναό ήταν εκτός προγράμματος αφού βρισκόταν προηγουμένως στην Ακαδημία Αθηνών  όμως τροποποίησε το πρόγραμμα του...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 21:22

Στον ΙΝ του Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Στον ΙΝ του Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων ο Αρχιεπίσκοπος

Του Γιώργου Φερδή

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους πιστούς στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων αφού προσήλθε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για να δώσει την ευχή του στους ενορίτες.

Η παρουσία του στο ναό ήταν εκτός προγράμματος αφού βρισκόταν προηγουμένως στην Ακαδημία Αθηνών  όμως τροποποίησε το πρόγραμμα του για να τιμήσει τον Άγιο Αντώνιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος με έκδηλη συγκίνηση και αναφερόμενος στον Άγιο Αντώνιο ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πιστούς:

Είχε προηγηθεί με μεγάλη συμμετοχή από τους πιστούς ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, στον ομώνυμο ναό των Πατησίων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος συμπαραστατούμενος από αρκετούς ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Πλήθος κόσμου προσκυνούσε την εικόνα στο κέντρο του ναού, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στμόσφαιρα.

Ο κ. Φιλόθεος μίλησε για την γεροντική μορφή του Αγίου Αντωνίου και για την ασκητική ζωή που είχε.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Επίσκοπο Ρωγών. Στο τέλος ο Επίσκοπος Φιλόθεος με τους ιερείς ευλόγησαν τα κόλυβα του Αγίου Αντωνίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων