16/06/2022 16/06/2022 Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου Με μεγάλη συγκίνηση, χαρά, τιμή και εθνική περηφάνια σας παρουσιάζω τη νέα έκδοση του Δήμου μας η οποία είναι αφιερωμένη στα παλληκάρια μας που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας από το 1964-1974, όπως ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκονοίκου. Με τη βοήθεια του Θεού...
16 Ιουνίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 9:40

«Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα»

Διαδώστε:
«Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα»

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Με μεγάλη συγκίνηση, χαρά, τιμή και εθνική περηφάνια σας παρουσιάζω τη νέα έκδοση του Δήμου μας η οποία είναι αφιερωμένη στα παλληκάρια μας που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας από το 1964-1974, όπως ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκονοίκου. Με τη βοήθεια του Θεού θα προχωρήσω και στην έκδοση Λευκώματος για τους ήρωές μας από το 1931, 1945 και 1955, στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτό το Λεύκωμα «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα» ο τίτλος είναι παρμένος από το επίγραμμα που είχε την ευγενή καλοσύνη να συνθέσει για τους ήρωές μας, μετά από παράκλησή μας, ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας Ποιητής, ο Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Επίτιμος Δημότης Λευκονοίκου. Οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη μας θα είναι εσαεί για τη μέγιστη τιμή που μας έκανε!

Σε αυτό περιλαμβάνονται κείμενα που είχα γράψει παλαιότερα για κάποιους ήρωές μας, οι επικήδειοι που μου ανέθεσαν οι συγγενείς των πιο πολλών ηρώων να εκφωνήσω στις κηδείες τους, πριν εκλεγώ Δήμαρχος, αλλά και επικήδειοι συγγενών και συμπολεμιστών τους, διανθισμένοι με όμορφους στίχους ταιριαστούς για τον ηρωισμό τους.

Στο τέλος, παρατίθεται και Φωτογραφικό Επίμετρο από τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, καθώς και του Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Δήμου Λευκονοίκου που τελέστηκαν στις 12 Ιουνίου 2022, από τον Έντιμο Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, έξω από το προσωρινό Οίκημα του Δήμου μας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, με τη μεγάλη συνεισφορά του Γ.Ε.Ε.Φ., όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Τιμητικού Αγήματος αλλά και της Σ.Μ.Ε.Φ. Οι ευχαριστίες μας, τόσο στον Υπουργό Άμυνας όσο και στο Γ.Ε.Ε.Φ. είναι βαθύτατες.

Η πρώτη φωτογραφία στη σελ.6 είναι καθαρά συμβολική. Ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ., Στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης, καταθέτει στεφάνι στους ήρωές μας, τον Ιούλιο του 2020! Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε για την τιμή που μας έκανε!

Άπειρες ευχαριστίες, όμως, οφείλω και σε αρκετούς φίλους και φίλες για τη συμπαράσταση, τις συμβουλές και τη βοήθειά τους, ιδιαιτέρως στον αγαπημένο μου Δόκτορα Κυριάκο Ιωάννου, Νεοελληνιστή, επίσης Επίτιμο Δημότη Λευκονοίκου, και στην καλή μου φίλη, τη γραφίστρια κ. Αλεξία Στάικου.

Εύχομαι το Λεύκωμά μας να κοσμεί κάθε σπίτι συνδημότη και συνδημότισσάς μας, για να υπενθυμίζει στις νέες γενιές μας τον ηρωισμό των παλληκαριών της κωμόπολής μας.

Και για να θυμηθούμε τον Ολύμπιο Περικλή στον Επιτάφιο Λόγο του, η παρούσα έκδοση θα αποτελέσει έναν φωτεινό οδοδείκτη για τους νέους μας, που θα τους παρακινεί στον δρόμο της τιμής και της λεβεντιάς: «Ους νυν υμείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον το δε ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων