09/03/2023 09/03/2023 Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, παραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Λύκειο των Ελληνίδων Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο της Μνήμης της Βασίλισσας και Πολιούχου Άρτης Οσίας Θεοδώρας. Μίλησε η Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της...
09 Μαρτίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 9:45

Γνωριμία των Αρτινών με πρόσωπα και γεγονότα της τοπικής ιστορίας

Διαδώστε:
Γνωριμία των Αρτινών με πρόσωπα και γεγονότα της τοπικής ιστορίας

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, παραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Λύκειο των Ελληνίδων Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο της Μνήμης της Βασίλισσας και Πολιούχου Άρτης Οσίας Θεοδώρας.

Μίλησε η Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με θέμα: “Θεοδώρα Πετραλείφα – Άννα Παλαιολογίνα Καντακουζηνή: Δύο σημαντικές γυναικείες μορφές της βυζαντινής Άρτας”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Άρτας και Αρτινοί, που είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα της τοπικής ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων