17/01/2020 17/01/2020 “Ο Άγιος Αντώνιος μας διδάσκει ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι ανθόσπαρτη, αλλά χρειάζεται άσκηση και αγώνα”, τόνισε, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγρινίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.  Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το θείο λόγο κήρυξε o ιεροκήρυκας της Ιεράς...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 17:20

“Ο Άγ. Αντώνιος μας διδάσκει ότι η χριστιανική ζωή χρειάζεται άσκηση”

Διαδώστε:
“Ο Άγ. Αντώνιος μας διδάσκει ότι η χριστιανική ζωή χρειάζεται άσκηση”

“Ο Άγιος Αντώνιος μας διδάσκει ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι ανθόσπαρτη, αλλά χρειάζεται άσκηση και αγώνα”, τόνισε, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγρινίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. 

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το θείο λόγο κήρυξε o ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο Άγιος Αντώνιος είναι από τους πρώτους Αγίους που μας δίδαξαν τον αγώνα εναντίον των τριών εχθρών: του διαβόλου, του κόσμου και του παλαιού μας εαυτού. Έζησε στην έρημο, αγωνίστηκε πολύ και με τους ασκητικούς του αγώνες, είπε “όχι” στην αμαρτία είπε “ναι” στην αρετή, είπε “ναι” την κοινωνία με τον Θεό, είπε “όχι” στην πρόκληση. Ο Άγιος Αντώνιος μας διδάσκει και εμάς, ότι η χριστιανική μας ζωή δεν είναι ανθόσπαρτη, αλλά χρειάζεται άσκηση, αγώνας, χρειάζεται πόλεμος εναντίον του πειρασμού, εναντίον του κόσμου, εναντίον του παλαιού μας ανθρώπου. Έτσι με τον αγώνα και την άσκηση, θα μπορέσουμε και εμείς να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση και πτώση, θα μπορέσουμε να ζούμε στην εκκλησία άγια και να φθάσουμε στη σωτηρία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων