17/12/2020 17/12/2020 Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας η Ζάκυνθος πανηγυρίζει τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Διονύσιο. Νωρίτερα σήμερα το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος απαγορευόταν, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν και προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου, με την τήρηση...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 11:15

Ζάκυνθος: Προσκυνώντας τον Άγιο Διονύσιο

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Προσκυνώντας τον Άγιο Διονύσιο

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας η Ζάκυνθος πανηγυρίζει τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Διονύσιο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος απαγορευόταν, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν και προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου, με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής και αφού τελειώσει η Θεία Αρχιερατική Λειτουργία όποιος το επιθυμεί μπορεί στο πλαίσιο της ατομικής προσευχής να προσέλθει και να προσκυνήσει τον Άγιο Διονύσιο.
“Να γνωρίζετε πως από αύριο (σ.σ. σήμερα) και μόλις τελειώσει η Θεία λειτουργία η εκκλησία παρουσία φύλαξης θα παραμείνει ανοιχτή ώστε να προσέρχεται ένας – ένας όποιος πιστός θέλει, φορώντας την μάσκα του και κρατώντας αποστάσεις να προσκυνάει τον Άγιο Διονύσιο και να εναποθέτει τον πόνο του και την ευγνωμοσύνη του. Δεν θα μπαίνουν όσοι θέλουν αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και ελάχιστος κάθε φορά αριθμός. Θα μπαίνει κάποιος, θα προσκυνά και θα αποχωρεί. Ας τηρηθούν ακριβώς τα προβλεπόμενα για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να προσκυνήσουν μέχρι το Σάββατο. Από εκεί και πέρα θα μείνει ανοιχτή η εκκλησία για ατομική προσευχή και λατρεία με τα ίδια μέτρα προστασίας και πρόληψης”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγ. Διονυσίου

«Βγήκε ο Άγιος Διονύσιος»! Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα

Η Ζάκυνθος τιμά τον Άγιο Διονύσιο «κεκλεισμένων των θυρών»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων