24/03/2023 24/03/2023 Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας διοργάνωσε χθες μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην εορτή του Ευαγγελισμού και στην επέτειο της Εθνικής Επετείου, στην οποία συμμετείχε η ευρωπαϊκή χορωδία, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας και του Δ.Α.Π.ΠΟ.Σ., και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής. Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης...
24 Μαρτίου, 2023 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 13:19

Ο Μητροπολίτης Θήρας σε μουσική εκδήλωση για την εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Επέτειο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας σε μουσική εκδήλωση για την εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Επέτειο

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας διοργάνωσε χθες μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην εορτή του Ευαγγελισμού και στην επέτειο της Εθνικής Επετείου, στην οποία συμμετείχε η ευρωπαϊκή χορωδία, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας και του Δ.Α.Π.ΠΟ.Σ., και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς συνδυάστηκαν ύμνοι της εορτής και τραγούδια μεγάλων ποιητών και μουσικών, ενώ τα μέλη των δύο χορωδιών ενώπιον του πολυπληθούς κοινού, που κατέκλυσε την αίθουσα του Μπελλωνείου Πολιτιστικού Ιδρύματος, απέδωσαν άριστα τα μουσική μέλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος πριν το τέλος της εκδήλωσης απέδωσε τα εύσημα για το εξαιρετικό επίπεδο και τη μουσική αρτιότητα της εκδήλωσης, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Δ.Α.Π.ΠΟ.Σ. για την αγαστή συνεργασία στη χορωδία, όλους τους συντελεστές και διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τους καθηγητές Γεώργιο Ρούσσο και Σοφία Παπαδημητροπούλου, υπευθύνους της ευρωπαϊκής χορωδίας, και τον χοράρχη της βυζαντινής χορωδίας πρωτοψάλτη Νικόλαο Βαρβαρήγο και ευχήθηκε πατρικά σε όλους να εορτάσουν με πνευματική χαρά την κοσμοσωτήρια εορτή του Ευαγγελισμού αλλά και την εθνική επέτειο.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων