30/12/2020 30/12/2020 Τρισάγιο για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, που καταγόταν από το Αγναντερό Καρδίτσας, τέλεσε σήμερα, ακριβώς την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, που λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μετέβη στην Καστοριά. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού στην Καρδίτσα ηχούσαν πένθιμα, όπως και εκείνες στους Ιερό Ναό...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 13:38

Τρισάγιο για τον μακαριστό Καστορίας από τον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον μακαριστό Καστορίας από τον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Τρισάγιο για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, που καταγόταν από το Αγναντερό Καρδίτσας, τέλεσε σήμερα, ακριβώς την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, που λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μετέβη στην Καστοριά. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού στην Καρδίτσα ηχούσαν πένθιμα, όπως και εκείνες στους Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αγναντερό.     

Στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρονται τα εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολή μας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος συμμετέχοντες, εις το κατ’ άνθρωπον, βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την απώλεια του συνετού, φιλαγίου και φιλανθρώπου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ομοίως και εις την θλίψη του απορφανισθέντος ιερού κλήρου και του ευσεβούς ποιμνίου της κατά Καστορίαν Ιεράς Μηττροπόλεως και μη δυνάμενος, λόγω των υγειονομικών μέτρων να μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, για την συμμετοχή του εις την εξόδιο ακολουθία του κεκοιμημένου Αρχιερέως, ετέλεσε ιερόν Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγγέλλου και του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης την 11η πρωινή, ώρα της τελέσεως της εξοδίου ακολουθίας στην Καστοριά.

Οι κώδωνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσης ηχούσαν πένθιμα, ομοίως και οι κώδωνες του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άγναντερού, ιδιαιτέρα Πατρίδα του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Σεραφείμ.

 

Μετά την τέλεση του ιερού Τρισαγίου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες η Εκκλησία του Χριστού, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στερήθηκαν ένα σπουδαίο Ιεράρχη. Έναν ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, ο οποίος «έργω τε και λόγω» εδαπανάτο για να καταγγείλει στους ανθρώπους τα θαυμάσια του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. Έναν φιλάγιο ποιμένα, ο οποίος μέσω της προσευχητικής του ζωής, εις δόξαν του Θεού και εις στηριγμόν των πιστών με τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος οδηγήθηκε εις την φανέρωση ιερών λειψάνων αγίων φίλων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ο Ιερός Κλήρος και ο ευλογημένος λαός της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας στερείται τον πνευματικό του πατέρα και καθοδηγητή, τον πιστό οικονόμο των Μυστηρίων του Χριστού, τον φιλάνθρωπο και στοργικό Αρχιερέα που μέσα στην μεγάλη του αγκαλιά χωρούσαν όλοι.

Η Ἐκκλησία της Ἑλλάδος στερείται το συνετό Συνοδικό Μέλος των Ιεροσυνεδριών, ο οποίος με αγιοπνευματική χάρη συνεισέφερε στις Αποφάσεις των Συνοδικών Οργάνων για την σωστή πορεία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο.

Ο Θεσσαλός Ιεράρχης, ο γεννηθείς και καταγόμενος από το Αγναντερό Καρδίτσης, ο φίλος και στοργικός πατέρας και αδελφός μας κεκοίμηται, η Εκκλησία εξαγγέλει τον έπαινό του και εμείς με σεβασμό και τιμή υποκλινόμεθα στην ιερή του μνήμη και παρακαλούμε τον Αρχηγό της Ζωής και του Θανάτου να τον έχει στην αιωνιότητά Του, στην δόξα Του και να απολαύσει τους καρπούς των έργων του και να επιδαψελεύει σε εμάς την ευλογία του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει, να έχουμε την ευχή του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων