13/12/2019 13/12/2019 Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Μάρτυρος Ευγενίου και των συμμαρτύρων αυτού, στο Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου Ιεράπετρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 22:15

Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος: Μνημόσυνο για τους προκατόχους του

Διαδώστε:
Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος: Μνημόσυνο για τους προκατόχους του

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Μάρτυρος Ευγενίου και των συμμαρτύρων αυτού, στο Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου Ιεράπετρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Προκατόχων του, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται κάτωθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, Ευγενίου, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήριά του, Φιλοθέου Β΄, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου 1993 αδοκήτως και αιφνιδίως εξεδήμησε εις Κύριον κατόπιν τροχαίου ατυχήματος, και Φιλοθέου Α´, του κτίτορος του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννου και του Επισκοπείου.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων