07/06/2022 08/06/2022 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας, ενώ παράλληλα άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος. Το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου 2022, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός»,...
07 Ιουνίου, 2022 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 2:23

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λέρου Παϊσίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λέρου Παϊσίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας, ενώ παράλληλα άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.

Το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου 2022, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός», ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στέφανου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π.Μαξίμου Λιβανού και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης αναφερθείς στην μεγάλη κρίση που βιώνει η σημερινή κοινωνία, κι αυτό είναι αιτία της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Μιχ. Κόλιας, ο διοικητής του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής, αλλά και αρκετοί πιστοί, που παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στην χαρά των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος εκ μέρους του Ιερού Κλήρου προσέφερε στον Μητροπολίτη ένα επιγονάτιο που απεικόνιζε τον καλό ποιμένα, απευθύνοντας εόρτιες ευχές, ευχαριστώντας τον για την μεγάλη αγάπη που απλόχερα περιβάλει τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο της Επαρχίας.

Εόρτιες ευχές απηύθυνε επίσης και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, λέγοντας: «Σεβασμιώτατε εκ μέρους του Λεριακού Λαού σας εκφράζω εγκάρδιες ευχές για Υγεία και μακροημέρευση προς δόξαν του Πανάγιου Θεού και προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ποιμαίνετε ως καλός ποιμένας το Λεριακό Λαό χρησιμοποιώντας την ποικιλία των χαρισμάτων με τα οποία το Πνεύμα το Άγιο Σας πλούτισε. Έτη Πολλά, Σωματική και Ψυχική Δύναμη ώστε να συνεχίζετε να υπηρετείτε με τον ίδιο αποστολικό ζήλο την Ιερά Μητρόπολη Λέρου – Καλύμνου και Αστυπάλαιας».

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο, τους Ιεροψάλτες, το εκκλησίασμα, αλλά και τους κτήτορες του Ιερού Ναϋδρίου, αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο Παναγή Μπασιά, που του ευχήθηκαν «έτη πολλά, υγιεινά και πανευφρόσυνα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς και τους λαϊκούς υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία και των τριών νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως, Λέρο, Κάλυμνο και Αστυπάλαια, οι οποίοι καθημερινά τον βοηθούν στον δύσκολο αγώνα, το έργο και την αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθημερινή διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οικογένεια Αναστασίου, παρέθεσε καφέ και διάφορα παραδοσιακά εδέσματα. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εορτασμός Αγίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων