21/11/2019 21/11/2019 Στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μίλησε για τα μεγάλα νοήματα της Θεομητορικής εορτής, σταθείς αρχικά στους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ατεκνία την οποία έζησαν για πολλά έτη...
21 Νοεμβρίου, 2019 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2019 - 10:54

Νέο πνευματικό χειροθέτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Νέο πνευματικό χειροθέτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μίλησε για τα μεγάλα νοήματα της Θεομητορικής εορτής, σταθείς αρχικά στους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ατεκνία την οποία έζησαν για πολλά έτη και ακολούθως στον αποχωρισμό που βίωσαν όταν παρέδωσαν την Παναγία μας στον Ιερό Ναό, τονίζοντας ιδιαίτερα τη θυσία των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης να προσφέρουν το μονάκριβο παιδί τους στον Τριαδικό Θεό μας, παραλληλίζοντας αυτή την πράξη τους με την αδιαφορία των σημερινών γονέων απέναντι στα παιδιά τους.

Μετά την ακολουθία της λιτής και της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον εφημέριο της ενορίας π. Στέφανο Γιάνναρο, ευχόμενος εις αυτόν να επιτελεί με σύνεση και συνέπεια το μυστήριο της πνευματικής πατρότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων