16/05/2021 16/05/2021 Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στη Μενεμένη ιερούργησε, την Κυριακή των Μυροφόρων, 16 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο π. Χερουβίμ Μαριάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης. Ενώ, στο αναλόγιο του...
16 Μαΐου, 2021 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 16:00

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: “Η αγάπη των Μυροφόρων είναι παρούσα”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: “Η αγάπη των Μυροφόρων είναι παρούσα”

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στη Μενεμένη ιερούργησε, την Κυριακή των Μυροφόρων, 16 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο π. Χερουβίμ Μαριάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης. Ενώ, στο αναλόγιο του δεξιού χορού η παρουσία του καλλικέλαηδου π. Παύλου Ιωσηφίδη, ο οποίος διακονεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προσέδωσε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στα ιερά υμνολογήματα.

 

 

«Ο Eυαγγελιστής Μάρκος, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, παραθέτει δυο σκηνές. Σκηνή πρώτη: ο ευσχήμων Ιωσήφ «τολμήσας» εισέρχεται στο ανάκτορο του Πιλάτου και ζητά το νεκρό σώμα του Κυρίου. Σκηνή δεύτερη: οι μυροφόρες βρίσκονται στον κενό τάφο του Χριστού. Αντικρίζουν το κενό μνημείο και τον ογκόλιθο μετακυλισμένο. Ο Θεός αμείβει την πίστη, την αφοσίωσή τους. Γίνονται αποδέκτες του ωραιότερου μηνύματος στην ιστορία της ανθρωπότητας: «Ηγέρθη! Ουκ έστιν ώδε»!! Η αγάπη έχει τη δύναμη να μετακινεί βουνά, να μετατοπίζει ογκόλιθους. Η αγάπη των μυροφόρων είναι παρούσα και ενεργός, σε αντιδιαστολή με την εκκωφαντική απουσία των μαθητών: ο ένας αρνείται τον Χριστό, ο άλλος Τον προδίδει και ο έτερος απιστεί. Ο Χριστός βιώνει μια παγερή μοναξιά, ένδακρυς παρακαλεί το Θεό Πατέρα Του για την ενότητα των πιστών Του, μέσα στους αιώνες.

Κατανοεί, ως Παντογνώστης, ότι οι άνθρωποι, όταν δε γίνεται το θέλημά τους, εύκολα εγκαταλείπουν το Χριστό. Όταν τα όνειρα τους διαψεύδονται, ακολουθούν το ψέμα και όχι την αλήθεια. Ο Κύριος γνωρίζει ότι μόνον η ενότητα εγγυάται την ασφάλεια του ποιμνίου του, διαφορετικά αυτό κινδυνεύει να γίνει βορά «προβατόσχημων λύκων». Τότε και τώρα: οι καιροί ου μενετοί!

Παρόντες στην ιερά μυσταγωγία ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

 

Παρακολουθήστε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αναστάσεως Κυρίου Αμπελοκήπων:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων