27/01/2023 27/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετέβη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως, επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενορίας. Απευθυνόμενος, με πολλή πατρική αγάπη, στους μαθητές του δημοτικού σχολείου...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 21:21

Ο Μητροπολίτης Πέτρας στο Πισκοπιανό Χερσονήσου για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας στο Πισκοπιανό Χερσονήσου για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετέβη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως, επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενορίας.

Απευθυνόμενος, με πολλή πατρική αγάπη, στους μαθητές του δημοτικού σχολείου που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία, ανέλυσε τον βίο του Αγίου Γρηγορίου, ο οποίος ανήκει στην χορεία των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών της Παιδείας του Γένους, τους νουθέτησε πνευματικά και τους παρότρυνε να ζουν μέσα στην Εκκλησία, για να αγιάζεται η ζωή τους με την χάρη και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος.

Ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Άγιος Γρηγόριος έδωσαν τα πάντα στον Χριστό. Χρησιμοποίησαν με σοφία και σύνεση Θεού την πλούσια θύραθεν και θεολογική Παιδεία που έλαβαν, ώστε εμείς σήμερα να στηριζόμαστε στον εξαίρετο βίο και τα θεολογικά τους συγγράμματα, τα οποία αποτελούν πηγή σωτηρίας και κατά Χριστόν διαγωγής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων