07/08/2022 07/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, Εφημερίους των πέριξ Ενοριών και του Πρωτοπρ. Λουκά Τσατίρη, από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, ο οποίος ενημφαγώγησε το νέο Πρεσβύτερο στην ιερωσύνη, ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πίσω Μεριάς Κορθίου και...
07 Αυγούστου, 2022 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 13:34

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, Εφημερίους των πέριξ Ενοριών και του Πρωτοπρ. Λουκά Τσατίρη, από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, ο οποίος ενημφαγώγησε το νέο Πρεσβύτερο στην ιερωσύνη, ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πίσω Μεριάς Κορθίου και προέβη στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του υπηρετούντος στην Άνδρο Διακόνου Δημητρίου Νίκα.

Στην προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονηθέντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εχθές, εορτή της Μεταμορφώσεως ο Κύριος μας καλούσε να ανέλθουμε στο Θαβώρ για να δούμε τη δόξα Του, όσο δυνάμεθα! Σήμερα, εσύ ανεβαίνεις στο προσωπικό σου Θαβώρ, όπου πλέον δεν θα βλέπεις με τα μάτια της ψυχής τον Μεταμορφωθέντα Κύριο, αλλά θα Τον βλέπεις με τα σωματικά σου μάτια και θα Τον αγγίζεις με τα σωματικά σου χέρια, κείμενο επί της Αγίας Τραπέζης, Θύτη και Θύμα για τη σωτηρία του κόσμου»!

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νέο πρεσβύτερο να φανεί αντάξιος της μεγάλης αυτής ευλογίας και ταυτόχρονα ευθύνης να τηρήσει και να φυλάξει την παρακαταθήκη που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία. Του συνέστησε, επίσης, να είναι προσινής προς τους Ενορίτες του, να τους αγαπάει και να τους στηρίζει στις χαρές και τις λύπες τους, τους οποίους και εκάλεσε να στηρίξουν το νέο τους Εφημέριο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εκτελλούντα μέχρι σήμερα χρέη Εφημερίου Αρχιμ. Νικόδημο Λουκά, όπως και τους επιτρόπους του Ναού για την ευπρέπεια και τον καλλωπισμό του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη στην παρακείμενη του Ναού Αίθουσα παραδοσιακή δοχή.

Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει την Ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία στον Ιερο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαινήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων