31/12/2020 31/12/2020 Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου εστιάζεται στο ότι «η συμφορά του κορωνοϊού μπορεί να μεταλλαχθεί σε ευεργεσία», ενώ «δεν επιτρέπεται να μας κοντύνει και την εθνική μνήμη». Διαβάστε το ολόκληρο: Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ Ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτης τῆς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως...
31 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:50

«Η δοκιμασία που βιώνουμε, ας μην κοντύνει την εθνική μας μνήμη»

Διαδώστε:
«Η δοκιμασία που βιώνουμε, ας μην κοντύνει την εθνική μας μνήμη»

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου εστιάζεται στο ότι «η συμφορά του κορωνοϊού μπορεί να μεταλλαχθεί σε ευεργεσία», ενώ «δεν επιτρέπεται να μας κοντύνει και την εθνική μνήμη».

Διαβάστε το ολόκληρο:

Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτης
τῆς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως
Τρίκκης καί Σταγῶν

Π ρ ο ς
Τον Ιερόν Κλήρον και τον Φιλόχριστον λαόν
της Θεοσώστου Επαρχίας Αυτού
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά!

Το έτος που μόλις παρήλθε, ήταν δύσκολο, οδυνηρό, αγωνιώδες, λόγω της ασθένειας του κορωνοϊού. Άλλαξε η ζωή μας, η καθημερινότητά της, οι συνήθειές μας. Διαπιστώσαμε με οδυνηρό τρόπο το θνητό της ανθρώπινης φύσης μας, καθώς χάσαμε από κοντά μας αγαπητά πρόσωπα. Αναγκαστήκαμε να αναγνωρίσουμε την σχετικότητα των πάντων, κυρίως των κοινωνικών και εργασιακών επιτευγμάτων μας. Διαπιστώσαμε, επίσης, με έκπληξη την αδυναμία μας να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή καθώς και τις περιορισμένες δυνατότητες της επιστημονικής και ειδικότερα της ιατρικής.

Ταυτοχρόνως, όμως αποκαλύφθηκαν μπροστά μας δυνατότητες στην ανθρώπινη ύπαρξη, ξεχασμένες στο παρελθόν, όπως η αλληλεγγύη, η οικογένεια, η προσευχή στον μόνο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων. Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολύ χρόνο για επαφή, οι γονείς με τα παιδιά τους, οι σύζυγοι μεταξύ τους, για να λύσουμε προβλήματα χρονίζοντα, καλά κρυμμένα κάτω από το χαλί. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά αρνητικά, αλλά και θετικά.

Κοντολογίς, η συμφορά που μας βρήκε μπορεί να μεταλλαχθεί σε ευεργεσία. Σε μια ευκαιρία να ξαναβρούμε τον άνθρωπο μέσα μας και τον προορισμό Του. Άρα στο ερώτημα, γιατί ο Θεός επιτρέπει τέτοια δεινά, η απάντηση είναι, ότι από τις δοκιμασίες πάντα ο Θεός βγάζει το καλύτερο για κάθε άνθρωπο. «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν».

Το νέο έτος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αφιερωμένο στην εκατονταετή επέτειο της επαναστάσεως του 1821. Η δοκιμασία που βιώνουμε, όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να μας κοντύνει την εθνική μνήμη. Άλλωστε, αυτό που κατάφεραν τότε οι πρόγονοί μας ήταν μια δοκιμασία που φάνταζε ανυπέρβλητη, αλλά με την πίστη στο Θεό κατάφεραν και την κατανίκησαν, δίνοντάς μας παράδειγμα για την δική μας εποχή και για την οποιαδήποτε δοκιμασία σήμερα βιώνουμε, είτε εθνική είτε προσωπική.

Σας εύχομαι ολοκαρδίως έτη πολλά και ευλογημένο το νέο έτος.
Μετ’ ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
† Ο ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων