08/08/2020 08/08/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, το πρωί, της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Βασιλικού, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τους Πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ....
08 Αυγούστου, 2020 - 23:16

Γιορτή Αγ. Τριαντάφυλλου και Αγ. Καλλινίκου στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Διαδώστε:
Γιορτή Αγ. Τριαντάφυλλου και Αγ. Καλλινίκου στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, το πρωί, της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Βασιλικού, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τους Πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Βασιλικού, Κωνσταντίνο Λοβέρδο, Εφημέριο της εκεί Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Παράλληλα, πολλοί ευσεβείς ενορίτες προσήλθαν να τιμήσουν εορτίως τη μνήμη του Αγ. Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς και του νέο Αγίου της Εκκλησίας μας, Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, τον οποίο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενέταξε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας στις 23 Ιουνίου 2020.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κηρύσσοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ματθ. 15, 32-39) μεταφέροντας το νόημά της στο σήμερα, που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα υλικά αγαθά, ενώ ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λέγει να Τον εμπιστευτούμε και να αναθέσουμε τις μέριμνές μας σε Εκείνον, ο Οποίος και τα απαραίτητα υλικά αγαθά θα μας παρέχει και την σωτηρία και τον Παράδεισο, ως προνοητής της ζωής μας και ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στο όρο νεομάρτυρες, ενώ με την πρώτη εόρτιο μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε εν συντομία τον βίο του και αφού επεσήμανε ότι ο Άγιο Καλλίνικος είναι άγιος των ημερών μας, τόνισε ότι θα πρέπει να τιμούμε τους Αγίου, αλλά κυρίως να τους μιμούμαστε, μη χάνοντας ποτέ τον στόχο μας, ως χριστιανοί, δηλαδή να γίνουμε άγιοι.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Κοκκάλας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων