18/06/2019 18/06/2019 Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 επισκέφθηκε το Αίγιο ο νεότερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κ. Ιάκωβος Τσούνης, ο συλλέκτης και δωρητής του ομωνύμου Μουσείου. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Σκοπός της επισκέψεώς του ήταν να συνοδεύσει μία σειρά νέων εκθεμάτων, κυρίως βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, που του απονεμήθηκαν κατά καιρούς από το...
18 Ιουνίου, 2019 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2019 - 12:45

Στο Αίγιο ο νεότερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κ. Ιάκωβος Τσούνης

Διαδώστε:
Στο Αίγιο ο νεότερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κ. Ιάκωβος Τσούνης

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 επισκέφθηκε το Αίγιο ο νεότερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κ. Ιάκωβος Τσούνης, ο συλλέκτης και δωρητής του ομωνύμου Μουσείου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Σκοπός της επισκέψεώς του ήταν να συνοδεύσει μία σειρά νέων εκθεμάτων, κυρίως βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, που του απονεμήθηκαν κατά καιρούς από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για τη μεγάλη προσφορά του στην Πατρίδα.

Όλα ανεξαιρέτως αποτελούν τίτλους υψίστης ιστορικής αξίας αλλά και αντικείμενα για μαθητεία στις αξίες, τα ιδανικά, τον ανθρωπισμό, την ανδρεία, την κοινωνική προσφορά και όλα τα υψηλά και ευγενή που αντιπροσωπεύουν τον κάτοχό τους.

Η πληθώρα των νέων εκθεμάτων κατέστησε αναγκαία την επέκταση του υπάρχοντος μουσειακού χώρου. Προηγήθηκαν οι εργασίες επέκτασης υπό την επίβλεψη του Μουσειολόγου κ. Ιωάννη Γκερέκου. Ο χώρος αυτός με τα νέα μουσειακά αντικείμενα είναι διαθέσιμος πλέον στο ευρύ κοινό. Ο κ. Ιάκωβος Τσούνης συνόδευσε τα αντικείμενα θέλοντας και ο ίδιος με την πράξη του αυτή να τονίσει την αξία τους ως προς την προέλευσή τους, ήτοι τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ταπείνωση που τον χαρακτηρίζει αλλά και με εθνική ευσυνειδησία, συγκίνηση και σεβασμό, παρακολούθησε υπομονετικά και ακούραστα τη διαδικασία τοποθέτησης των εκθεμάτων, παρεμβαίνοντας ενίοτε συμβουλευτικά ως προς τον τρόπο και τη θέση για την ανάδειξή τους.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της και τη βαθιά της ευγνωμοσύνη στον κ. Ιάκωβο Τσούνη για τον επιπρόσθετο «θησαυρό» που της εμπιστεύθηκε και καλεί τους πολίτες του Αιγίου και όχι μόνο να επισκεφθούν τον αξιόλογο αυτό μουσειακό χώρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων