18/08/2019 18/08/2019 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας και Αποκορώου, κ.κ. Δαμασκηνός, έδωσε το παρών την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, “η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία”, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ζωή όλων μας είναι ιερή, είναι δώρο του Θεού και γι’ αυτό πρέπει...
18 Αυγούστου, 2019 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 21:45

“Μαμά, από τα 25 παιδιά, οι 7 έχουν χαθεί σε τροχαίο”.

Διαδώστε:
“Μαμά, από τα 25 παιδιά, οι 7 έχουν χαθεί σε τροχαίο”.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας και Αποκορώου, κ.κ. Δαμασκηνός, έδωσε το παρών την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, “η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία”, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ζωή όλων μας είναι ιερή, είναι δώρο του Θεού και γι’ αυτό πρέπει να την βλέπουμε ως μία ιερή παρακαταθήκη που μας έχει δώσει ο Θεός.

– Αν θέλετε οι νέοι άνθρωποι να προσφέρετε ένα δώρο στους γονείς σας, προσέχετε στον δρόμο, μην τρέχετε διότι πολλές φορές το κακό δεν αργεί να έρθει…

 

 

Η αφορμή για την δημιουργία της ομάδας αυτήν ήταν, όταν η φιλόλογος – δημοσιογράφος και παραγωγός της διαδικτυακής τηλεοράσεως της Μητροπόλεως, κ. Βίκυ Κόλλια, πριν από λίγες ημέρες, άκουσε το γιο της μια μέρα να της λέει:

“Μαμά, από τα 25 παιδιά που μαζευόμαστε στο γήπεδο, οι 7 έχουν χαθεί σε τροχαίο ατύχημα”.

Τότε, σκέφτηκε οτι πρέπει ολοι μας να κάνουμε κάτι.

Η φράση εκείνη του γιου της, που είναι 24 ετών, και η συνειδητοποίηση μιας ιδιότυπης “γενοκτονίας”, που συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους των Χανίων, όπου μόνο σε δέκα ημέρες θρηνούν το χαμό δύο 21χρονων και ενός 19χρονου μετά από τροχαίο, αποτέλεσαν την αφορμή να “γεννηθεί” η ιδέα για τη δημιουργία ομάδας πολιτών που θα διεκδικήσει μέτρα για να σταματήσει αυτό “το κακό” στους δρόμους.

 

 

“Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία”, δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες με “πρωτεργάτες” την κ. Βίκυ Κόλλια, τον νευροχειρουργό κ. Αντώνιο Κρασουδάκη, τον μουσικό Γιάννη Μεντζελόπουλο και τον αξιωματικό εα κ. Ιωάννη Φωκά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων