19/11/2023 19/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, λίγο πριν αναχωρήσει η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, μίλησε στο ποίμνιό του φανερά συγκινημένος για το τετραήμερο πνευματικού συναγερμού που σήμανε η παρουσία του Ιερού Χρυσοστόμου δια της Τιμίας Κάρας του. Όπως υπογράμμισε, αυτές οι στιγμές τις οποίες οι πιστοί βρέθηκαν δίπλα στο Άγιο Λείψανο...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 14:45

Ομιλία του Μητροπολίτη Αιτωλίας πριν την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλία του Μητροπολίτη Αιτωλίας πριν την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, λίγο πριν αναχωρήσει η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, μίλησε στο ποίμνιό του φανερά συγκινημένος για το τετραήμερο πνευματικού συναγερμού που σήμανε η παρουσία του Ιερού Χρυσοστόμου δια της Τιμίας Κάρας του.

Όπως υπογράμμισε, αυτές οι στιγμές τις οποίες οι πιστοί βρέθηκαν δίπλα στο Άγιο Λείψανο θα τους συνοδεύουν από δω και εξής, ενώ όσοι προσκύνησαν θα μεταφέρουν στα σπίτια τους την ευλογία.

Ευχαρίστησε ακόμη τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ που κόμισε το Ιερό Λείψανο και αναφέρθηκε στον κόπο της αδελφότητας και στην αγάπη τους που όλες αυτές τις μέρες τελούσαν Ιερές Ακολουθίες διακονώντας δίπλα στο Άγιο Λείψανο δίνοντας ευλογίες από το Άγιον Όρος στους πιστούς.

Σημειώνεται ότι το τετραήμερο 16 ως και 19 Νοεμβρίου την Τιμία Κάρα προσκύνησαν χιλιάδες πιστών που έφταναν στο Αγρίνιο και από τις γύρω περιοχές.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Διαβάστε ακόμη:

Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ στην τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελευταία Θεία Λειτουργία σήμερα ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγρινίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για τον Ιερό Χρυσόστομο, την πνευματική ζωή και τους νέους (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποστολή στο Αγρίνιο: Yποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στιγμές από την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων