25/08/2021 25/08/2021 Την ανάμνηση της Μετακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους Στροφάδες το 1717 γιόρτασε και φέτος η Ζάκυνθος με πολυήμερους, ως είθισται, εορτασμούς. Προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, συνεχίστηκαν την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 304 χρόνων από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Πολιούχου του νησιού,...
25 Αυγούστου, 2021 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 19:32

Για δεύτερη ημέρα εόρτασε η Ζάκυνθος τον Άγιο Διονύσιο

Διαδώστε:
Για δεύτερη ημέρα εόρτασε η Ζάκυνθος τον Άγιο Διονύσιο

Την ανάμνηση της Μετακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους Στροφάδες το 1717 γιόρτασε και φέτος η Ζάκυνθος με πολυήμερους, ως είθισται, εορτασμούς.

Προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, συνεχίστηκαν την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 304 χρόνων από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Πολιούχου του νησιού, στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν Του.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτης 24 Αυγούστου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αξώμης Αιθιοπίας κ. Δανιήλ και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων