18/09/2023 18/09/2023 Η τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε στα χωριά, ώστε να δει το μέγεθος της καταστροφής και να παράσχει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στους πληγέντες αδελφούς μας. Συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π....
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 9:12

Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: 2000 και πλέον μερίδες φαγητό καθημερινά για τους πλημμυροπαθείς

Διαδώστε:
Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: 2000 και πλέον μερίδες φαγητό καθημερινά για τους πλημμυροπαθείς

Η τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε στα χωριά, ώστε να δει το μέγεθος της καταστροφής και να παράσχει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στους πληγέντες αδελφούς μας.

Συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως πραγματοποίησαν αυτοψία στα χωριά της Μητροπολιτικής του Περιφερείας, ώστε στο επόμενο διάστημα να συντονιστούν για να παράσχουν τα απαραίτητα και αναγκαία.

Δόθηκε εντολή από τον Σεβασμιώτατο αμέσως να ετοιμασθεί χώρος φιλοξενίας 40 ατόμων στο Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τα Σπίτια Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Ήδη προσφέρονται 2000 και πλέον μερίδες φαγητό καθημερινά.

Παράλληλα, επισκέφθηκε όλες τις δομές, όπου φιλοξενούνται διασωθέντες αδελφοί μας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας επλήγη και οι άνθρωποι χάσανε τα πάντα. Γι’ αυτό και με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως συγκεντρώνονται τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης στους Ιερούς μας Ναούς για να διατίθενται στο επόμενο διάστημα στους αδελφούς μας.

Διαβάστε ακόμη:

Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος ευχαριστεί την Μητρόπολη Καστορίας για την αποστολή βοήθειας

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος συνεχίζει την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του κάμπου της Καρδίτσας

Καρδίτσα: Από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός ο Μητροπολίτης Τιμόθεος κοντά στους πλημμυροπαθείς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων