19/02/2024 19/02/2024 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας Εκάλης Αττικής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους π. Τύχωνα, τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνορα Καραγιάννη και ιερείς της περιοχής....
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 15:02

Ο εορτασμός της Αγίας οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Αγίας οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Μητρόπολη Κηφισίας

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας Εκάλης Αττικής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους π. Τύχωνα, τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνορα Καραγιάννη και ιερείς της περιοχής.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυξ της Μητρόπολης κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στις αρετές τις εορταζούσης Αγίας Φιλοθέης, ενώ παράλληλα τόνισε το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο και την αφιέρωσή της στο Θεό παρά την αριστοκρατική καταγωγή της, κάτι το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο που πάσχει από ατομισμό και επιδιώκει συνεχώς την καλοπέραση.

Αντίστοιχα πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Καθηγουμένου αυτής Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγορίου Λιέπουρη. Στο κήρυγμά του, ο π. Γρηγόριος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Φιλοθέης και στο ιστορικό της Ιερά Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων