20/03/2024 20/03/2024 Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ο λεγόμενος και «της Συγγνώμης» τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συνεπικουρουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ιεροκήρυκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς,...
20 Μαρτίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 19:17

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ο λεγόμενος και «της Συγγνώμης» τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συνεπικουρουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ιεροκήρυκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Εκάλης – Νέας Ερυθραίας, Αμαρουσίου, Πεύκης – Μεταμορφώσεως και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς αναφερόμενος στον θεόσδοτο θεσμό της νηστείας και την αξία της, μέσα από την Αγία Γραφή, τους Πατέρες και τους Κανόνες της Εκκλησίας. Προ της Απολύσεως, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε συγχώρεση από όλους τους κληρικούς και λαϊκούς και ακολούθησε ο ασπασμός του Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων