20/10/2023 20/10/2023 Η μνήμη της Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος εορτάστηκε και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και συγκεκριμένα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ερυθραία. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Ιλίου Πανοσ....
20 Οκτωβρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 12:53

Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυθραία

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυθραία

Η μνήμη της Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος εορτάστηκε και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και συγκεκριμένα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ερυθραία.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Ιλίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαθαγγέλου Κόκλα, του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρος Καραγιάννη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστου Κυριακοπούλου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Πεύκης-Μεταμορφώσεως, Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, Αμαρουσίου και ιερέων της περιοχής.

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Παρθένου Ειρήνης από την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού. Τα ιερά λείψανα κόμισε ο Αρχιετατικός Επίτροπος Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Ντέτσικας.

Ακολούθησε λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, με πρώτο τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας κ. Βασίλειο Κικίλια. Τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Γεώργιος Κωστής απένειμε τιμητικές πλακέτες στους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων