14/02/2021 14/02/2021 Σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης στο youtube, η Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Ο π. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος λειτούργησε όμορφα και κατανυκτικά, ενώ οι ιεροψάλτες που πλαισίωσαν τα δυο αναλόγια,...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2021 - 20:17

«Όταν δεν συναισθάνεσαι την αμαρτωλότητά σου…»

Διαδώστε:
«Όταν δεν συναισθάνεσαι την αμαρτωλότητά σου…»

Σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης στο youtube, η Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Ο π. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος λειτούργησε όμορφα και κατανυκτικά, ενώ οι ιεροψάλτες που πλαισίωσαν τα δυο αναλόγια, απέδωσαν βιωματικά τους ιερούς ύμνους.

Κατακλείοντας, αλιεύουμε από τον λόγο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς μια σκέψη στην απάντηση της Χαναναίας στον Κύριο: «Η δε είπε· ναι, Κύριε· και γαρ τα κυνάρια εσθίει από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων αυτών» (Ματθ. ιε΄ 27). Πόσο υπέροχη είναι η απάντηση της ταπεινής αυτής γυναίκας! Δεν αρνήθηκε πως ανήκε σ’ ένα λαό που αποκαλούνταν σκυλιά. Ούτε αρνήθηκε επίσης να ονομάσει τους Ιουδαίους «κυρίους», μ’ όλο που η ίδια ήταν καλλίτερη απ’ αυτούς. Η μεγάλη πίστη δημιουργεί μεγάλη σοφία. Η μεγάλη πίστη βρίσκει τα σωστά λόγια. Η ταπείνωσή της μπροστά στον Κύριο είναι τόσο μεγάλη, όπως κι η αγάπη της προς την άρρωστη κόρη της, που δεν την πληγώνει το γεγονός ότι την αποκαλούν σκύλα. Όταν ο άνθρωπος δε συναισθάνεται την αμαρτωλότητά του, δεν μπορεί ούτε βήμα να κάνει προς τη σωτηρία του».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων