25/05/2019 25/05/2019 Τελέστηκε, σήμερα, 25 Μαίου 2019, ο Μέγας Εσπερινος της Εορτής της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο ιερό ναό του Ιλισσού. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου, κ. Κλήμης. “Είκοσι χρόνια, δεν έλειψα ποτέ απο το πανηγύρι της Αγίας Φωτεινής. Και συνδέθηκα με την εκκλησία, με τον π.Μάξιμο εδώ και άλλους πολλούς συνεργάτες. Γι’ αυτό,...
25 Μαΐου, 2019 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2019 - 22:16

“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Ο Περιστερίου Κλήμης στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού

Διαδώστε:
“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Ο Περιστερίου Κλήμης στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού

Τελέστηκε, σήμερα, 25 Μαίου 2019, ο Μέγας Εσπερινος της Εορτής της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο ιερό ναό του Ιλισσού. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου, κ. Κλήμης.

“Είκοσι χρόνια, δεν έλειψα ποτέ απο το πανηγύρι της Αγίας Φωτεινής. Και συνδέθηκα με την εκκλησία, με τον π.Μάξιμο εδώ και άλλους πολλούς συνεργάτες. Γι’ αυτό, δεν μπορούσε παρά να αφήσω τη μητρόπολη και τα καθήκοντα μου για να βρεθώ σε εσας και στο πανηγυρι της Αγίας εδώ” τόνισε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος.

Στο μεταξύ, εν γένει, αλλά και σε προσωπικό εξομολογητικό τόνο, είπε τα εξής:

“Για να φτάσω εδω, ο Θεός επέτρεψε πολλές δοκιμασίες. Αδελφοί μου, ο Θεός επιτρέπει στη ζωή μας και πειρασμούς και ασθένειες, τα οποία είναι ακατανόητα με τη μεζούρα της ζωής μας. Αυτά βρίσκουν απάντηση, γιατί ο Θεός τα επιτρέπει για να φανεί ο χαρακτήρας της πίστεως μας. Γι’ αυτό, και οι άγιοι πατέρες λένε: Τι ζητάει ο Θεός απο εμάς; Ο Θεός θέλει την καρδιά μας. Γι’ αυτό, επιτρέπει δοκιμασίες για να δεί αν είμαστε μαζί Του η με τον σατανά”.

Ακούστε το ηχητικό εκ του κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου Περιστερίου:

 

 

ΦΩΤΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων