27/07/2020 27/07/2020 Στο πλαίσιο της αφιερώσεως από την Ιερά Μητρόπολη Χίου του σωτηρίου έτους 2020 στον Ευαγγελιστή Μάρκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ιερούργησε στο ιερόν παρεκκλήσιον Αγίου Μάρκου της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων την Κυριακήν 19 Ιουλίου 2020. Ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμα αφού ανεφέρθη στο πρόγραμμα των εκκλησιαστικών συνάξεων για τον...
27 Ιουλίου, 2020 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 18:58

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάρκο Καρδαμύλων

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάρκο Καρδαμύλων

Στο πλαίσιο της αφιερώσεως από την Ιερά Μητρόπολη Χίου του σωτηρίου έτους 2020 στον Ευαγγελιστή Μάρκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ιερούργησε στο ιερόν παρεκκλήσιον Αγίου Μάρκου της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων την Κυριακήν 19 Ιουλίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμα αφού ανεφέρθη στο πρόγραμμα των εκκλησιαστικών συνάξεων για τον Ευαγγελιστή Μάρκο, ανέλυσε με βαθύ περιεχόμενο, αλλά και απλό διδακτικό λόγο την Θεολογία της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και τον «φιλάνθρωπο», δηλαδή ευεργετικό, για την σωτηρία του ανθρώπου χαρακτήρά της.

Στο πέρας της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Αντωνίου και Αικατερίνης Χαροκόπου, τα τέκνα των οποίων προσέφεραν την αξιόλογη επιστημονική βιβλιοθήκη του πατέρα τους Καθηγητού Αντωνίου Χαροκόπου στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «Άγιος Αγαπητός».

Στη συνέχεια και στην Ενοριακή Αίθουσα ο Σεβασμιώτατος Χίου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με γηραιοτέρους και νεωτέρους Ενορίτες και Ενορίτισσες, καθώς και με την οικογένεια Χαροκόπου να συζητήσει θέματα της επικαιρότητος, προσεγγίζοντάς τα από εκκλησιαστικής και ιστορικής πλευράς.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων