17/09/2022 17/09/2022 Ο Άγιος Βησσαρίωνας, ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης ήταν επίσης και κτήτορας της φερώνυμης Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων. Στην Ιερά Μητρόπολη, εκτός από τον Προσκυνηματικό Ναό στα Τρίκαλα, εορτάζει και η ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς από τις περιοχές γύρω από την πόλη αλλά και την Αμφιλοχία. Ανήμερα της εορτής...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 12:20

Κίτρους Γεώργιος: Ο Άγιος Βησσαρίωνας άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο σε Θεσσαλία και Ήπειρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κίτρους Γεώργιος: Ο Άγιος Βησσαρίωνας άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο σε Θεσσαλία και Ήπειρο (ΦΩΤΟ)

Ο Άγιος Βησσαρίωνας, ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης ήταν επίσης και κτήτορας της φερώνυμης Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων.

Στην Ιερά Μητρόπολη, εκτός από τον Προσκυνηματικό Ναό στα Τρίκαλα, εορτάζει και η ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς από τις περιοχές γύρω από την πόλη αλλά και την Αμφιλοχία.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κίτρους τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μονής π. Γαβριήλ Δουσικιώτου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη Χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο τον κάλεσε, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε γύρω από την  Ιερά Μονή η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Κάρας του Αγίου.

Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους δύο Ιεράρχες. Το Θείο Λόγο Κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλού.

Στο τέλος της Ακολουθίας της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλος κ. Χρυσόστομος στην σύντομη ομιλία του του ευχαρίστησε οφειλετικώς τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο που ήρθε και λάμπρυνε την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου με την παρουσία του. Ευχήθηκε δε στον νέο Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα καλή διακονία και δύναμη παρά Θεού για να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

 

Στο τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων