10/02/2020 10/02/2020 Μετά την Μελβούρνη, σειρά είχε η Πέρθη να φιλοξενήσει το συνέδριο της χριστιανικής νεολαίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να  “ακούσει τη φωνή των νέων” Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αφιερώσει το 2020 στην Νεολαία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος έφθασε στην Πέρθη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κλήρος και...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 10:05

Οι νέοι της Αυστραλίας γνωρίζουν την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Οι νέοι της Αυστραλίας γνωρίζουν την Ορθοδοξία

Μετά την Μελβούρνη, σειρά είχε η Πέρθη να φιλοξενήσει το συνέδριο της χριστιανικής νεολαίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να  “ακούσει τη φωνή των νέων” Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αφιερώσει το 2020 στην Νεολαία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος έφθασε στην Πέρθη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κλήρος και πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Αρχιερατικό Επίτροπο Πέρθης κ. Ελπίδιο.

Το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου παρευρέθη στο Συνέδριο της Νεολαίας, που είχε τον τίτλο: «Έχω ένα όνειρο για αυτή την εκκλησία! Οι άνθρωποι που βρίσκονται απέξω να είναι μέσα. Και αυτοί που βρίσκονται μέσα να ανοίγουν τις καρδιές τους σε αυτούς που βρίσκονται απέξω».

Το συνέδριο έγινε στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Βουνού στο Forrestfield και άρχισε με θεία λειτουργία στις 7.30 το πρωί.

Το συνέδριο άνοιξε επίσημα με αγιασμό και ευλογία του Σεβασμιωτάτου. Ακολούθησε ομιλία του Αιδεσιμότατου Πατέρα Εμμανουήλ Σταματίου με θέμα το «Πώς η τοπική Ορθόδοξη ενορία μπορεί να καλωσορίσει αυτούς που βρίσκονται απέξω» και στη συνέχεια δύο απτά παραδείγματα, τις αφηγήσεις νέων που ανακάλυψαν το δρόμο προς την ορθοδοξία.

Οι δύο πρώτοι, ένα ζευγάρι ινδουιστών, ο Anthony και η Natalia Zafer που με συγκινησιακές ομιλίες, που διακόπτονταν συχνά από δάκρυα, αφηγήθηκαν πώς βρήκαν το δρόμο προς την ορθοδοξία. Και μετά, ένα ζευγάρι προτεσταντών νέων, ο Ιγνάτιος και η Ελισάβετ Davis που και πάλι με συγκινησιακές ομιλίες αφηγήθηκαν το ταξίδι τους στην Ορθοδοξία.

Ακολούθησε ομιλία του Πατέρα Πρόδρομου με θέμα την ίδρυση αγγλόφωνων ορθοδόξων ενοριών και τα ομαδικά εργαστήρια νέων, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν με ομιλίες των συντονιστών.

Με πληροφορίες από το sbs.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων