12/03/2024 13/03/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και για την πρόσφατη ευεργεσία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αναφορικά με...
12 Μαρτίου, 2024 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 0:54

Κυριακή της Απόκρεω στην Πέρθη

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στην Πέρθη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και για την πρόσφατη ευεργεσία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αναφορικά με την ίδρυση Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου στην Αυστραλία και την έγκριση επί των αρχών του νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ακολούθησε η ανάγνωση της σχετικής Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Δοξολογίας εψάλη το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ύστερα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε το ερανικό αποκριάτικο γεύμα της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Ελπιδίου.

Περίπου 250 άτομα παρακάθησαν στο γεύμα, ενώ συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα της Ποντιακής Αδελφότητας «Άγιος Γεώργιος», τα μέλη του οποίου ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τους χορούς που εκτέλεσαν.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Καστελλοριζιακή Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε το ετήσιο αποκριάτικο δείπνο της στο «Καστελλοριζιακό Σπίτι», στο Hawthorn.

Πάνω από 200 άτομα έδωσαν το «παρών» σε αυτή την εκδήλωση, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και μίλησε εν συντομία για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και για το νέο Σύνταγμα που εγκρίθηκε πρόσφατα από το σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων