18/02/2022 18/02/2022 Συνεδριάζει σήμερα στη νέα της εποχή πλέον η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία αναμένεται να προβεί στην πλήρωση της κενής θέσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση ύστερα από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου (11 Ιανουαρίου), ο οποίος ενθρονίστηκε στις 5...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 12:06

Εκκλησία της Κρήτης: Πρώτη συνεδρίαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου στην εποχή Ευγενίου – Εκλέγει νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Εκκλησία της Κρήτης: Πρώτη συνεδρίαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου στην εποχή Ευγενίου – Εκλέγει νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Συνεδριάζει σήμερα στη νέα της εποχή πλέον η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία αναμένεται να προβεί στην πλήρωση της κενής θέσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση ύστερα από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου (11 Ιανουαρίου), ο οποίος ενθρονίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου.

Η τελευταία φορά που συνεδρίασε η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, υπό την Προεδρία του Τοποτηρητή τότε Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ήταν στις 28 Δεκεμβρίου 2021 όταν προέβη στον καταρτισμό του τριπροσώπου για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

Το Ρέθυμνο αναμένει την εκλογή νέου Ποιμενάρχη

Τα βλέμματα στραμμένα στο Ηράκλειο θα έχει η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου καθώς κατά την σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει και η εκλογή του νέου Ποιμενάρχη. Η Ιερά Μητρόπολη μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος Επισκόπου κ. Ευγενίου στον Θρόνο του Αγίου Τίτου παραμένει κενή.

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης και ειδικότερα το άρθρο 22, γνωστοποιείται στα μέλη της Συνόδου ο κατάλογος με τους εν δυνάμει εκλόγιμους. Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας καταρτίζεται το τριπρόσωπο, ενώ η δεύτερη ψηφοφορία αναδεικνύει τον νέο Μητροπολίτη.

Ύστερα από την εκλογή ο νέος Μητροπολίτης αναμένεται να μεταβεί στο Φανάρι ενώ μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση και εν συνεχεία θα γίνει η ενθρόνισή του στο Ρέθυμνο. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του μηνός Μαρτίου.

Ύστερα από 1,5 περίπου μήνα η Σύνοδος συνέρχεται εκ νέου προκειμένου να ασχοληθεί με τρέχοντα ζητήματα που την απασχολούν.  Εκτός από την πλήρωση της κενής θέσης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, θα συζητηθούν και θέματα διοικητικής φύσεως, Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν οι νέοι δασικοί χάρτες και το πώς επηρεάζουν τις Μητροπόλεις της Κρήτης. Ακόμα, πιθανότατα θα τεθεί και το ζήτημα των οργανικών θέσεων των κληρικών.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων