08/10/2022 10/10/2022 Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών ο Τιτουλάριος Μητροπολίτης Φιλομηλίου κυρός Ηλίας (Κάτρε) ο οποίος διακονούσε την Αλβανική Επισκοπή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και του Καναδά υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Λυπάμαι βαθιά για τον ξαφνικό χαμό του εν Χριστώ αγαπητού μου αδελφού Μητροπολίτου Φιλομηλίου Ηλεία. Ήταν ένας υποδειγματικός ιεράρχης, ένας...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 15:15

Αμερικής για Φιλομηλίου Ηλία: “Ήταν ένας υποδειγματικός Ιεράρχης”

Διαδώστε:
Αμερικής για Φιλομηλίου Ηλία: “Ήταν ένας υποδειγματικός Ιεράρχης”

Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών ο Τιτουλάριος Μητροπολίτης Φιλομηλίου κυρός Ηλίας (Κάτρε) ο οποίος διακονούσε την Αλβανική Επισκοπή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και του Καναδά υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Λυπάμαι βαθιά για τον ξαφνικό χαμό του εν Χριστώ αγαπητού μου αδελφού Μητροπολίτου Φιλομηλίου Ηλεία. Ήταν ένας υποδειγματικός ιεράρχης, ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη που δεν έπαψε ποτέ να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Εκκλησίας για υπηρεσία. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού όπου αφιέρωσε πολύ χρόνο τελώντας τις ακολουθίες και καθοδηγώντας τους μελλοντικούς κληρικούς της Εκκλησίας μας. Η εκδημία του είναι μια απώλεια για την Ορθοδοξία στην Αμερική. Αιωνία του η μνήμη!».

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φιλομηλίου Ηλίας

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων