30/03/2024 30/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρέστη σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στην Αστόρια, το βράδυ της Τετάρτης 27ης Μαρτίου 2024, με θέμα τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» με ομιλήτρια την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό...
30 Μαρτίου, 2024 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2024 - 13:11

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την επιστολική ψήφο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την επιστολική ψήφο

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρέστη σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στην Αστόρια, το βράδυ της Τετάρτης 27ης Μαρτίου 2024, με θέμα τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» με ομιλήτρια την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος στάθηκε αρχικά στην σημασία της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου, η οποία αφορά όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους αλλά αποτελεί αποκλειστική επιλογή για τους κατοίκους του εξωτερικού. Στην συνέχεια τόνισε πως το Γενικό Προξενείο έχει συστήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή για την παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης στην διαδικασία εγγραφής.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την υποστήριξη του στην πρωτοβουλία της επιστολικής ψήφου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς με αυτή τη νέα πρωτοβουλία της πατρίδας μας και γενικά οτιδήποτε φέρνει τον ομογενή του εξωτερικού, τον Έλληνα εκτός Ελλάδος, πιο κοντά στην πατρίδα, θα μας βρίσκει εμάς ως υποστηρικτές.

Είναι μία πολύ καλή ιδέα η επιστολική ψήφος.

Ελπίζουμε να επεκταθεί και σε όλες τις εκλογές στο μέλλον και η Ελλάδα θα μας βρίσκει στο πλευρό της και σε αυτή την περίπτωση να βοηθήσουμε να ενημερώσουμε τον Έλληνα, τον πιστό, ο οποίος έχει δικαίωμα ψήφου, να μάθει πως θα εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και να συμμετέχει στα κοινά, εν προκειμένω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί οι ευρωεκλογές είναι αυτές, αλλά και αργότερα και στις εθνικές εκλογές και οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα μας αφορά, μας ενδιαφέρει και θέλουμε να έχουμε λόγο.

Και είναι ευτυχές το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα πλέον μας δίδεται και κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση που θα διευκολύνει είναι ευπρόσδεκτο.

Οι Έλληνες του εξωτερικού αισθανόμαστε πολύ δυνατά κάθε εθνική γιορτή και το γιορτάζουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο. Και σε τοπικό επίπεδο και σε εθνικό και σε πολιτειακό.

Ανήμερα της εθνικής γιορτής ήμουνα σε μία κοινότητα και πήγαμε με όλα τα παιδιά και με όλους τους πιστούς στον Δήμο.

Συναντήσαμε την κυρία Δήμαρχο στο Σταυρό, συναντήσαμε τον τοπικό εκπρόσωπο στη Γερουσία, την Αμερικανική και όλοι μαζί κάναμε μία έπαρση της ελληνικής σημαίας στα κρατικά κτίρια.

Την επόμενη μέρα, χθες, πήγα στο London, που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου η Βουλή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και η Γερουσία τίμησαν με συγκεκριμένα ψηφίσματα και ολομέλειες την εθνική γιορτή της Ελλάδος, καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει την εναρκτήρια προσευχή και στα δύο αυτά σώματα.

Νομίζω γιορτάζουμε σταδιακά.

Σε λίγο ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ασφαλώς το αποκορύφωμα είναι η μεγάλη γιορτή της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο, στην οποία καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και τα παιδιά μας και όλους τους φιλέλληνες να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή δημοκρατίας και ελευθερίας», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων