10/11/2023 11/11/2023 Τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων για τη θέση του νέου Προέδρου του Ελληνικού Κολλεγίου-Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης κάνει γνωστά με ανακοίνωση της η Επιτροπή Έρευνας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Οι υποψήφιοι είναι: o π. Δημήτριος Κατίνας, Αντιπρόεδρος της Σχολής και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ιδρύματος o Δρ. Δημήτριος Κατός...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2023 - 0:17

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης

Διαδώστε:
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης

Τα ονόματα των τριών τελικών υποψηφίων για τη θέση του νέου Προέδρου του Ελληνικού Κολλεγίου-Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης κάνει γνωστά με ανακοίνωση της η Επιτροπή Έρευνας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Οι υποψήφιοι είναι:

  • o π. Δημήτριος Κατίνας, Αντιπρόεδρος της Σχολής και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ιδρύματος
  • o Δρ. Δημήτριος Κατός
  • ο Δημήτριος Λογοθέτης, Πρόεδρος του Οργανισμού της «Ηγεσίας των 100»

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διήρκεσε δώδεκα εβδομάδες, η Επιτροπή επεδίωξε να αναζητήσει τους υποψηφίους με τα περισσότερα προσόντα. Για τον σκοπό αυτό είχε προσωπικές επαφές με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με Ιεράρχες και με επικεφαλής διαφόρων ιδρυμάτων και οργανισμών της Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, ζήτησε από τα μέλη της Εφορείας της Σχολής και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να ενθαρρύνουν άτομα με υψηλά προσόντα να υποβάλουν αίτηση για τη θέση.

Στο τέλος της περιόδου των δώδεκα εβδομάδων, όλες οι αιτήσεις που ελήφθησαν, εξετάστηκαν μέσω μιας εκτενούς διαδικασίας και η Επιτροπή μείωσε τον αριθμό των υποψηφίων σε έξι.

Μετά τις συνεντεύξεις και τους ελέγχους των ιστορικών τους, η Επιτροπή συζήτησε και εξέτασε τις απαντήσεις, τις αιτήσεις και τα βιογραφικά κάθε υποψηφίου. Μετά από προσεκτική εξέταση κάθε υποψηφίου, προέκυψαν τρεις υποψήφιοι για την τελική διαδικασία επιλογής. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι οι τρεις τελικοί υποψήφιοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να ηγηθούν της Θεολογικής Σχολής και να διαδεχθούν τον απερχόμενο Πρόεδρο Γεώργιο Καντώνη.

Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, οι υποψήφιοι θα επισκεφθούν την πανεπιστημιούπολη της Θεολογικής Σχολής για συνεντεύξεις, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν επίσης με την Εφορεία, το διδακτικό προσωπικό και φοιτητές. Μέλη της Επιτροπής Έρευνας θα συντονίζουν τις συναντήσεις.

Μετά τις επισκέψεις, η Επιτροπή Έρευνας θα συντάξει έκθεση για κάθε μία από τις συναντήσεις με τους τρεις τελικούς υποψηφίους, μαζί με τις συστάσεις τους, και θα τις παρουσιάσει στην Εφορεία της Σχολής την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων