12/09/2023 12/09/2023 Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένης ατμόσφαιρας τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση 22 ετών από τα αποτρόπαια γεγονότα του 2001. Ειδικότερα, επρόκειτο για μια τελετή με ιστορικές διαστάσεις, με δεδομένο ότι αποτελούσε την πρώτη που πραγματοποιείται στο...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 12:56

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένης ατμόσφαιρας τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση 22 ετών από τα αποτρόπαια γεγονότα του 2001.

Ειδικότερα, επρόκειτο για μια τελετή με ιστορικές διαστάσεις, με δεδομένο ότι αποτελούσε την πρώτη που πραγματοποιείται στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ανήμερα της θλιβερής επετείου, αποκτώντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, προεξάρχοντος του οποίου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, λαμβάνοντας τον λόγο, χαρακτήρισε τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου ως “μάρτυρες της Εκκλησίας” και “Αγίους ανθρώπους”.

“Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεν μπορεί να ξεχαστεί. Δεν μπορείς να ξεχάσεις αυτούς τους ανθρώπους. Από την δική μου οπτική γωνία, οι άνθρωποι αυτοί, που εκοιμήθησαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001, είναι Άγιοι. Τιμούμε την μνήμη των Αγίων αυτών ανθρώπων. Θυμάμαι ότι ήμουν στην Ελλάδα και βλέποντας αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση, δεν το πιστεύαμε. Νομίζαμε ότι είναι κάποια ταινία “, είπε ο κ. Απόστολος.

Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Ψαρός (Michael Psaros) όπως επίσης και τα μέλη των οικογενειών του Ιωάννη Κατσιματίδη και της Ντανιέλας Κουσούλης, δυο εκ των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου που προέρχονται από την ομογένεια.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο κυβερνήτης της Φλόριδας και υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ρον ΝτεΣάντις (Ron DeSantis) συνοδευόμενος από την σύζυγό του Τζιλ Κέισι ΝτεΣάντις (Jill Casey DeSantis) επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 11ης Σεπτεμβρίου τον Ιερό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Το ζεύγος ΝτεΣάντις υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην αποπεράτωση του Ναού, ο ιερατικός προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπακώστας. Ο κ. Ψαρός τους ξενάγησε στο Ιερό Προσκύνημα, αναφερθείς στη σημασία του τόσο για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθότι είναι ο μόνος τόπος λατρείας που υπάρχει στην περιοχή.

Ο κ. ΝτεΣάντις και η σύζυγός του, οι οποίοι ήθελαν την ημέρα της επετείου του τρομοκρατικού πλήγματος να επισκεφθούν το Σημείο Μηδέν, εισήλθαν με ευλάβεια στο Ναό, θαύμασαν τις αγιογραφίες και γενικότερα το οικοδόμημα. Ο κ. ΝτεΣάντις έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ναό και μάλιστα ζήτησε να δει και να βαστάξει το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται αποθησαυρισμένο στον ναό, λέγοντας «να έχω τον Αγιο Νικόλαο προστάτη και ευλογία μου».

Επίσης, το ζεύγος ΝτεΣάντις χαιρέτησε ομογενείς συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Στη συνέχεια, το ζεύγος ΝτεΣάντις και οι αξιωματούχοι του Εθνικού Προσκυνήματος μετέβησαν πεζή εκεί που ήταν ο αρχικός Ναός του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: Εθνικό Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων