13/01/2023 13/01/2023 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ξάνθου κ. Δημήτριο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την οποία του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την προαγωγή του σε ενεργεία Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις 10 Ιανουαρίου 2023, μετά από πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προήγαγε τον...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 10:56

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την προαγωγή σε Μητροπολίτη του Επισκόπου Ξάνθου

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την προαγωγή σε Μητροπολίτη του Επισκόπου Ξάνθου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ξάνθου κ. Δημήτριο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την οποία του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την προαγωγή του σε ενεργεία Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις 10 Ιανουαρίου 2023, μετά από πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προήγαγε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ξάνθου κ. Δημήτριο σε ενεργεία Μητροπολίτη ανυψώνοντας την Επισκοπή σε Μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη αυτή τιμή και ευχήθηκε στον νεοανερχόμενο Μητροπολίτη υγεία, επιτυχίες και δυναμισμό άνωθεν το νέο έτος. Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος είπε: «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στον Παναγιώτατο και στα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για αυτήν την ανύψωση. Είναι τιμή και προσεύχομαι να με βρει αντάξιο».

Ο κατά κόσμον Δημήτριος Κουτσόγιωργας [Couchell] γεννήθηκε στο Γκρήνβιλ του Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας των Η.Π.Α. το 1938. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το 1963. Στις 31 Μαϊου 1998 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ξάνθου στον Καθεδρικό του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σπυρίδωνα. Το 2008 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας.

Υπηρέτησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής από διάφορες θέσεις. Το 1971 έγινε ο πρώτος συντάκτης του αγγλικού τμήματος του “Ορθόδοξου Παρατηρητή”, το 1981 διορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Φωτίου στην πόλη του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλόριδα και το 1984 εκτελεστικός διευθυντής του OCMC.

Στις 10 Ιανουαρίου 2023 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.

Φωτογραφία: Ο Επίσκοπος Ξάνθου κ. Δημήτριος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο -κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου – και την εκτελεστική διευθύντρια του St. Photios Shrine, Polly Hillier./ Dimitrios Panagos 

Διαβάστε επίσης: 

Φανάρι: Στήριξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και νέες Αγιοκατατάξεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων