06/03/2021 06/03/2021 Στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης ενοριών και ελληνικών οργανισμών στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση (AHEPA) προέβη στην δωρεά $5.000 δολαρίων (4.200 ευρώ περίπου) με σκοπό την στήριξη του Ταμείου Συνταξιοδότησης Κληρικών της Αρχιεπισκοπής. Η σχετική επιταγή παραδόθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ντητρόϊτ κ. Νικόλαο στα γραφεία της οικείας Ιεράς...
06 Μαρτίου, 2021 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 10:04

ΗΠΑ: Η ομογένεια στηρίζει το Ταμείο Συνταξιοδότησης Κληρικών

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Η ομογένεια στηρίζει το Ταμείο Συνταξιοδότησης Κληρικών

Στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης ενοριών και ελληνικών οργανισμών στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση (AHEPA) προέβη στην δωρεά $5.000 δολαρίων (4.200 ευρώ περίπου) με σκοπό την στήριξη του Ταμείου Συνταξιοδότησης Κληρικών της Αρχιεπισκοπής.

Η σχετική επιταγή παραδόθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ντητρόϊτ κ. Νικόλαο στα γραφεία της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως από τον Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης, Ιωάννη Χατζή, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος σειράς ποικίλλων δράσεων της Ένωσης, όπως δωρεές σε εράνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προγράμματα αγιογραφίας, προγράμματα στήριξης πληγέντων από την πανδημία κτλ.

Να σημειωθεί ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εισφορές της Αρχιεπισκοπής, των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων, όπως επίσης και από τις ενορίες. Τελεί υπό τη διαχείριση της Επιτροπής Παροχών της Αρχιεπισκοπής (Archdiocese Benefits Committee – ABC), τα μέλη της οποίας εκλέγονται από τους ίδιους τους κληρικούς, μέσα από τους συνδέσμους των Μητροπόλεων. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, το συνταξιοδοτικό παρουσιάζει έλλειμμα από το 2001 το οποίο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που απαιτεί την προσοχή που είχε επιστήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του.

Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος, έχει ενισχυθεί η χρηματοδότηση από τις ενορίες και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία σε συνεργασία με την Επιτροπή Παροχών, εργάζεται για την προσέλκυση δωρεών.

Η οικονομική συνεισφορά της AHEPA αποτελεί παράλληλα αναγνώριση αυτής της ανάγκης και της επιθυμίας της να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής για την κάλυψη του κενού.

H AHEPA ιδρύθηκε το 1922 και είναι η πολυπληθέστερη και αρχαιότερη οργάνωση προώθησης και διατήρησης της ελληνικής κληρονομιάς, με έδρα την Αμερική, έχοντας περισσότερα από 400 παραρτήματα παγκοσμίως. Παράλληλα, συνεργάζεται και με τις αδελφές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, υπό την αιγίδα της AHEPA Αυστραλίας-Ασίας.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων