08/08/2021 08/08/2021 Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος προτρέπει με μήνυμα του τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως να αναπέμπουν στο εξής σε κάθε Ιερά Παράκληση και Θεία Λειτουργία, ικετήρια δέηση με σκοπό την κατάπαυση των πυρκαγιών, την ανακούφιση των πληγέντων και των οικογενειών τους, την...
08 Αυγούστου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2021 - 9:09

Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: Δέηση για τις φωτιές

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: Δέηση για τις φωτιές

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος προτρέπει με μήνυμα του τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως να αναπέμπουν στο εξής σε κάθε Ιερά Παράκληση και Θεία Λειτουργία, ικετήρια δέηση με σκοπό την κατάπαυση των πυρκαγιών, την ανακούφιση των πληγέντων και των οικογενειών τους, την ανάπαυση των κεκοιμημένων, καθώς και την ενίσχυση του έργου των πυροσβεστών.

Στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, αφού παραθέτει την ικετήρια δέηση, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

“Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μαίνονται πάνω από 115 πυρκαγιές που προκαλούν ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές. Λόγω του χειρότερου κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και σχεδόν 35 χρόνια μαζί με ισχυρούς ανέμους και ξηρά εδάφη που επιδεινώθηκαν από την ξηρασία, αυτές οι συνθήκες οδήγησαν σε μια άσχημη κατάσταση που δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Καθώς περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται μανιωδώς στην Ελλάδα, μνημονεύουμε στις ένθερμες προσευχές μας όλους τους πληγέντες από αυτή την καταστροφή. Η προσευχή έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να έρθουμε κοντά ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων