14/03/2024 14/03/2024 Την θλίψη του για την εκδημία του Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Σεβασμιώτατος μετέωβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.  Σε ανάρτησή του έγραψε: “Με βαθιά θλίψη έμαθα για την ανάπαυση του αξιότιμου...
14 Μαρτίου, 2024 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 8:17

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για την εκδημία του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για την εκδημία του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου

Την θλίψη του για την εκδημία του Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Σεβασμιώτατος μετέωβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου. 

Σε ανάρτησή του έγραψε: “Με βαθιά θλίψη έμαθα για την ανάπαυση του αξιότιμου αδελφού μου, Επισκόπου Ιεροθέου, Ευκαρπίας. Τον γνώριζα από τα χρόνια της διακονίας μου στο Φανάρι, όπου έγινα μάρτυρας της ωρίμανσης του ως κληρικού μέσα στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Ήταν θέλημα Κυρίου και για τους δύο να υπηρετήσουμε το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας στην Αμερική, ωστόσο με την ανεξήγητη θεϊκή Του θέληση, κάλεσε τη Χάρη Του ξαφνικά και πρόωρα. Με την άδεια και την ευλογία του Πανεγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προσευχήθηκα στο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ενώπιον του θυσιαστηρίου της Πατριαρχικής και Σταυροπεγιακής Μονής, όπου ο αείμνηστος αδελφός μου υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην ορφανή αδελφότητα της Μονής καθώς και στους ευεργέτες της, τους υποστηρικτές της και όλους εκείνους που προωθούν την αποστολή της”.

Ο Επίσκοπος Ιερόθεος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 11 Μαρτίου 2024. Η Εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του μακαριστού Επισκόπου, το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων