15/12/2023 15/12/2023 Στην κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Yonkers της Νέας Υόρκης μετέβη χθες, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που υπέστη το συγκρότημα από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της ίδιας ημέρας.  Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η εκκλησία και το κέντρο όπου...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2023 - 8:39

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε το κοινοτικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου που καταστράφηκε από πυρκαγιά

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε το κοινοτικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου που καταστράφηκε από πυρκαγιά

Στην κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Yonkers της Νέας Υόρκης μετέβη χθες, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που υπέστη το συγκρότημα από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της ίδιας ημέρας. 

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η εκκλησία και το κέντρο όπου στεγάζεται η κοινότητα αγοράστηκαν φέτος για να δημιουργηθεί ένας χώρος λατρείας για μια κοινότητα Ελληνορθόδοξων Ιορδανών Χριστιανών η οποία μέχρι πρόσφατα τελούσε τις ακολουθίες στον Ελληνορθόδοξο ναό του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε προς τα μέλη της κοινότητας ότι η Αρχιεπισκοπή βρίσκεται στο πλευρό τους και θα πράξει ό,τι χρειαστεί για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νέας Υόρκης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βίλλης, ο ιερέας του ναού π. Σωτήριος Μπαρούντι, ο Αρχιδιάκονος π. Διονύσιος Παπίρης και μέλη της κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων