25/02/2022 25/02/2022 Προσκύνημα σε Θεσσαλονίκη, Άγιον Όρος, Κομοτηνή και Φανάρι πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι και τις 7 Μαρτίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα προσκυνητών από τις ΗΠΑ. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει πέρα από το προσκύνημα σημαντική σειρά επαφών ενώ θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αναλυτικότερα σήμερα θα...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 11:03

Οι σταθμοί του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Οι σταθμοί του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος

Προσκύνημα σε Θεσσαλονίκη, Άγιον Όρος, Κομοτηνή και Φανάρι πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι και τις 7 Μαρτίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα προσκυνητών από τις ΗΠΑ.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει πέρα από το προσκύνημα σημαντική σειρά επαφών ενώ θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικότερα σήμερα θα έχει συνάντηση με την Γενική Πρόξενο της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη κ. Elizabeth Lee στο Αεροδρόμιο Μακεδονία ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί στη σύγκλητο του ΑΠΘ με τον πρύτανη κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, τους προέδρους των τμημάτων Θεολογίας κ. Νικόλαο Μαγγιώρο, Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Χρήστου, Ιατρικής κ. Σάββα Αναστασιάδη, Χημείας κ. Παναγιώτη Σπαθή.

Το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Στυλιανό Κατρανίδη, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρα θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βλατάδων.

Την Κυριακή θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχο της Θεσσαλονίκης ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας όπου θα γίνει δεκτός από τον Καθηγούμενο Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο.

Επίσκεψη σε Μονές του Αγίου Όρους

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Ουρανούπολη και ακολούθως για τη Δάφνη από όπου, με ιδιωτικό δρομολόγιο, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του σε Μονές και Κελιά του Αγίου Όρους.

Πρώτος σταθμός το Κελί της Αγίας Άννης στις Καρυές όπου θα ιερουργήσει το πρωί της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ιερά Επιστασία, τη νέα αδελφότητα Εσφιγμένου, την Ιερά Μονή Ιβήρων ενώ τελικός προορισμός θα είναι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την Τρίτη 1 Μαρτίου θα τελέσει Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας και Ξενοφώντος.

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Κομοτηνή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων