03/06/2023 03/06/2023 Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Εθνικό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη,  φιλοξένησαν την εκδήλωση: «The Shape of the Sacred: Eastern Christianity and Architectural Modernity». Η εκδήλωση ήταν μέρος του τριήμερου δημόσιου διεθνούς συμποσίου που διερεύνησε τις προκλήσεις του διαλόγου μεταξύ της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και των θεολογικών εννοιών του...
03 Ιουνίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 12:36

Όταν η Θεολογία συναντά την Αρχιτεκτονική – Συζήτηση με τον Justin Davidson, κάτοχο Πούλιτζερ

Διαδώστε:
Όταν η Θεολογία συναντά την Αρχιτεκτονική – Συζήτηση με τον Justin Davidson, κάτοχο Πούλιτζερ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Εθνικό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη,  φιλοξένησαν την εκδήλωση: «The Shape of the Sacred: Eastern Christianity and Architectural Modernity».

Η εκδήλωση ήταν μέρος του τριήμερου δημόσιου διεθνούς συμποσίου που διερεύνησε τις προκλήσεις του διαλόγου μεταξύ της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και των θεολογικών εννοιών του χώρου το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε συνεργασία με το Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Fordham.

Ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Χρυσαυγής, Ανώτερος Σύμβουλος και Θεολόγος του Τμήματος Διορθοδόξων, Οικουμενικών & Διαθρησκειακών Σχέσεων, εκτός από την εκπροσώπηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, συντόνισε τη συζήτηση με τον Κριτικό Αρχιετεκτονικής και Κλασικής Μουσικής Justin Davidson συγγραφέα του “Magnetic City: A Walking Companion to New York” για το οποίο απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ.

Ο Davidson πρόσφερε την αρχιτεκτονική του τεχνογνωσία κατά την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι ένα «ιερό» σύμβολο για τους Ορθοδόξους και  μη. Ως ο μοναδικός θρησκευτικός χώρος στο Ground Zero, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου θυμίζει εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Davidson στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη κατασκευή του σχεδιαστή Santiago Calatrava σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η μόνη εκκλησία που σχεδίασε ποτέ.

Photos: Demetrios Katsiklis

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων